UŽAS U GRČKOJ: U oluji na Halkidikiju poginulo najmanje 7 turista, na stotine povređenih! (VIDEO)

Najmanje sedam osoba je poginulo u jakoj oluji koja je sinoć pogodila Halkidiki, a strahuje se da bi broj žrtava mogao biti i veći jer grčki mediji prenose da je stotine ljudi povređeno i da obalska straža traga u moru za nestalima.

Screenshot

Proglašeno je vanredno stanje, a u 3 časa ujutru po loklanom vremenu je gradonačelnik ove oblasti najavio novi olujni talas tokom noći.

U oluji za koju pojedini navode da je najveća u proteklih nekoliko decenija, vodena bujica nosila je drveće, a u moru se mogu videti suncobrani i ležaljke iz barova na plaži dok je u Nea Potidei došlo i do manjeg uragana.

U tom mestu potvrđeno je da su poginuli ruski turisti, otac sa malim detetom, pošto se na njih obrušilo drvo u hotelskom kompeksu.

Portal „Grčkainfo“ je na svojoj Fejsbuk stranici nakon 1.00 ujutru postavio ovaj post sa lica mesta:

„Nažalost večerašnje nevreme koje je pogodilo Halkidiki odnelo je svoje žrtve. Prema prvim informacijama 6 osoba je poginulo dok je 32 osobe povređeno. Seleo.gr piše da je među žrtvama i dvogodišnji dečak. Za sada znaju da su u pitanju turisti iz Rusije i jedna žena iz Rumunije. Među poginulima nema državljana Srbije“.

Kako nam je javila Sonja Đorić u Nea Flogiti je situacija veoma teška:

„Celo veče vozim za bolnicu u Poligirosu decu I odrasle. Hitna pomoć ne može da postigne pa se vraćamo po 2-3 puta. Mornarica vršlja po moru i traži nestale. Vetar je nosio sve. Roditelji nisi mogli da zadrže decu, nosio ih je vetar. Ne znam šta ćemo ujutru zateći“.

Grčki portali su naveli da je nestala struja u toj oblasti, pa i u najvećem zdravstvenom centru na Halkidikiju koji se nalazi u Nea Mudanji. Zato je više od 100 povređenih, nakon ukazane prve pomoći u bolnici, transportovano u bolnicu u većem gradu Poligirosu, koji je i administrativni centar Halkidikija.

Obalska straža u moru traga i za lokalnim ribarima, koje je orkanski vetar iznenadio.

Kako prenosi „Euronews“, strahuje se da ima još mrtvih nakon što je snažni vetar i oluja pogodilo sever Grčke.

Jedan turista je poginuo kada je vetar oduvao prikolicu u Halkidiju, potvrdila je obalska straža.

Muškarac i žena, takođe turisti, povređeni su u istom incidentu. U drugim delovima regiona vatrogasci su potvrdili da sumnjaju da je jedna osoba stradala kada se srušio krov lokalnog restorana u Nea Plagi, a još dvoje nakon što se drvo srušilo u blizini hotela.

Mnoga mesta ostala su bez struje, a drvo koje je oboreno na putu od mesta Metamorfosis do Nikitija je prekinulo saobraćaj. Saobraćaj je otežan i na putu između Neos Marmarasa i Porto Karasa.

Turisti iz Srbije koji su se zatekli na letovanju, na društvenim mrežama naveli su da su u oluji „stradali“ Neos Marmaras, Pefkohori, Nei Pori, Nea Kalikratija, Nikiti, Kalitea..

U Nea Kalikratiji oluja je čupala drveće, lomila suncobrane i nosila stolove…

„Neos Marmaras nema struje, bilo je žestoko, obaralo je motore parkirane na ulici, svetleće reklame sa radnji, padao je grad u jednom trenutku, sevalo, gruvalo“, kažu turisti koji su se zatekli u ovom popularnom letovalištu, a oluja je stigla i u Sarti“.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker