KORONA NAPRAVILA HAOS: U domu za stare u Velikom Popovcu kod Petrovca, 78 zaraženih

U Ustanovi za smeštaj starijih i odraslih lica “Gvozden Jovančićević” u Velikom Popovcu koronavirus potvrđen je kod 78 osoba, a inficirani su i zaposleni i štićenici, izjavila je direktorka Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu dr Ana Jovanović.

Ona je navela da je u toj ustanovi socijalne zaštite do sada urađeno 145 testova i da su pozitivni rezultati potvrđeni kod 67 štićenika i 11 zaposlenih.

Dr Jovanović je navela da su svi kovid pozitivni pacijenti, u zavisnosti od težine kliničke slike hospitalizovani u kovid bolnici, kao i da su štićenci bez simptoma i tegoba ostali u Ustanovi u izolovanim prostorijama. Ona je najavila i da će u toku sutrašnjeg dana svi štićenici i zaposleni biti testirani, a Zavod bi u toku dana trebalo da dobije odgovarajući broj podloga za testiranje.

U domu “Gvozden Jovančićević” u Velikom Popovcu kod Petrovca na Mlavi, smešteno je 260 štićenika, o kojima brine 99 zaposlenih.

U toj ustanovi, su rekli da ne smeju da daju nikakve informacije medijima, “pa čak ni direktor”. Kažu da će o trenutnoj situaciju u Domu javnost izvestiti ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Prema saznanjima, svi inficirani virusom COVID-19 iz Ustanove u Velikom Popovcu, čija klinička slika zahteva hospitalizaciju, nalaze se na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Petrovcu na Mlavi. To odeljenje je prethodnih dana pretvoreno u kovid bolnicu, a u njoj će, saznajemo, biti lečeni samo zaražani iz Ustanove “Gvozden Jovančićević”.

(Tpknews.com/nova.rs)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker