NE NAZIRE SE KRAJ KORONI: U Domu za stare u Velikom Popovcu čak 94 osobe zaražene! (VIDEO)

U Domu za smeštaj starih osoba u Velikom Popovcu kod Petrovca na Mlavi, testirano je ukupno 198 osoba, od čega je 94 pozitivno na virus korona.

Foto: Ministarstvo za rad

Kako je ranije danas rekla direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac Ana Jovanović u tom domu testirano je ukupno 198 osoba, od čega je 94 pozitivno na virus, dok se za 43 uzorka čekaju rezultati.

U saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja navodi se da je Marković podsetio da su posete u domu zabranjene od februara, prvo zbog gripa, a zatim i zbog virusa korona.

– Imamo zaštitnu opremu i sve što je neophodno – rekao je direktor i istakao da je situacija pod kontrolom.

Sa tom ocenom saglasila se i delegacija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na čelu sa ministrom Zoranom Đorđevićem, koja je sa predstavnicima sindikata, posetila Ustanovu za smeštaj starih lica “Gvozden Jovančićević” u Velikom Popovcu kod Petrovca na Mlavi.

Predsednica Sindikata zaposlenih u socijalnoj zaštiti Mirjana Veljović rekla je da se nada da će epidemija virusa kovid-19 uskoro početi da jenjava.

– Mogu da potvrdim da je 80 korisnika zaraženo u ovoj Ustanovi, te se nadamo da ovaj broj neće da raste. Кada je reč o zaraženima među zaposlenima, u pitanju je mali broj, situacija je pod kontrolom – objasnila je Veljović.

Predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Zoran Savić rekao je da u Ustanovi radi dovoljan broj zaposlenih, da svi raspolažu dovoljnom količinom zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava.

– Od strane rukovodstva preduzete su sve preventivne mere kako bi zaposleni bili što bezbedniji na svom radu, a u interesu korisnika ove ustanove – zaključio je Savić.

Ministar Đorđević je rekao da je današnji dolazak delegacije još jedna u nizu poseta ustanovama za smeštaj korisnika u sistemu socijalne zaštite s ciljem sagledavanja situacije i pružanja podrške i pomoći.

– Situacija je pod kontrolom, nema bojazni da će se stvoriti žarište, kao što to neki mediji plasiraju sa željom da uplaše javnost. Obolelima je pružena adekvatna nega, a javnost će biti, kao i do sada, pravovremeno informisana o tome kako napreduje zdravlje zaraženih – zaključio je Đorđević.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker