U Braničevskom okrugu niko ne želi da proda stan za zbrinjavanje izbeglica

Javni poziv za otkup deset stanova u Požarevcu za stambeno zbrinjavanje izbeglica iz BiH i Hrvatske, produžen je do 30. novembra naredne godine, jer do sada nije stigla nijedna ponuda.

Stambena zgrada u Velikom Gradištu

Na području Požarevca planira se kupovina devet stanova površine do 39 kvadrata i jednog stana od 40 do 49 kvadrata, koji se mogu nalaziti i u graničnim jedinicama lokalne samouprave – Velikom Gradištu, Malom Crniću, Žabarima, Smederevu i Kovinu.

Prvi put javni poziv objavljen je 30. maja, a rok za dostavljanje ponuda bio je 30. avgust. Pošto ponuda nije bilo i pored jednog produženja roka, on je sada pomeren na 30. novembar naredne godine.

Stanovi treba da su legalizovani, da nisu u podrumu ili suturenu, a njihova cena ne može preći cenu koja važi na lokalnom tržištu nekretnina.

Stanovi od fizičkih i pravnih lica kupuju se na osnovu Sporazuma o donaciji sa Bankom za razvoj Saveta Evrope, a u okviru Regionalnog stambenog programa. Ovaj program predstavlja zajedničku inicijativu BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, sa ciljem zbrinjavanja lica izbeglih i raseljenih tokom ratova na području bivše Jugoslavije u periodu od 1991-1995. godine.

(Tpknews.com/Novosti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker