U Braničevskom okrugu niko ne želi da proda stan za zbrinjavanje izbeglica

Javni poziv za otkup deset stanova u Požarevcu za stambeno zbrinjavanje izbeglica iz BiH i Hrvatske, produžen je do 30. novembra naredne godine, jer do sada nije stigla nijedna ponuda.

Stambena zgrada u Velikom Gradištu

Na području Požarevca planira se kupovina devet stanova površine do 39 kvadrata i jednog stana od 40 do 49 kvadrata, koji se mogu nalaziti i u graničnim jedinicama lokalne samouprave – Velikom Gradištu, Malom Crniću, Žabarima, Smederevu i Kovinu.

Prvi put javni poziv objavljen je 30. maja, a rok za dostavljanje ponuda bio je 30. avgust. Pošto ponuda nije bilo i pored jednog produženja roka, on je sada pomeren na 30. novembar naredne godine.

Stanovi treba da su legalizovani, da nisu u podrumu ili suturenu, a njihova cena ne može preći cenu koja važi na lokalnom tržištu nekretnina.

Stanovi od fizičkih i pravnih lica kupuju se na osnovu Sporazuma o donaciji sa Bankom za razvoj Saveta Evrope, a u okviru Regionalnog stambenog programa. Ovaj program predstavlja zajedničku inicijativu BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, sa ciljem zbrinjavanja lica izbeglih i raseljenih tokom ratova na području bivše Jugoslavije u periodu od 1991-1995. godine.

(Tpknews.com/Novosti)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close