OJADILI PREDUZEĆE ZA VIŠE OD DVA MILIONA: Troje uhapšeno u Požarevcu zbog zloupotreba sa pšenicom i suncokretom

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su tri osobe zbog osnovane sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Uhapšeni su A.S. (42), bivše odgovorno lice Poljoprivredne savetodavne stručne službe “Požarevac”, D.R. (34), odgovorno lice preduzeća „Zlatni klas“ iz Požarevca i P.J. (43), odgovorno lice registrovanog poljoprivrednog gazdinstva kao i preduzeća „Berni“ iz Batuše.

Sumnja se da je A.S, iskoristivši službeni položaj, u periodu od 2017. do 2018. godine, dao 57.621 kilogram pšenice i 44.280 kilograma suncokreta, uzgajanih na obradivim površinama koje je koristila PSSS, u otkup preduzeću „Zlatni klas“. Zatim je, kako se sumnja, osumnjičeni D.R. sačinjavao fiktivnu dokumentaciju da ovi proizvodi potiču od fizičkih lica – vlasnika registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

D.R. se sumnjiči da je na osnovu te dokumentacije izvršio plaćanje pomenutim gazdinstvima u ukupnom iznosu od oko 2.254.000 dinara na račune kod poslovnih banaka. Vlasnici gazdinstava su taj novac podigli sa svojih računa i direktno, ili preko posrednika P.J, vratili ga A.S. Na ovaj način A.S. je ostvario protivpravnu imovinsku korist za sebe, oštetivši PSSS „Požarevac“.

Osumnjičenima je, po nalogu nadležnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni tužiocu.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker