TRAGEDIJA NA LETOVANJU U HRVATSKOJ: Srbin skočio u more da spase sina (12), pa umro (FOTO)

Četrdesetogodišnji Igor Živanović, državljanin Srbije, iz Šimanovca, koji je preključe nakon utapanja i reanimacije u Gortanovoj uvali u Puli prevezen u pulsku Opštu bolnicu preminuo je.

Screenshot

On je bio smešten na Odeljenje anestezije i reanimacije, a stanje njegovog 12-godišnjeg sina koji je zbog šoka i povreda takođe prevezen u bolnicu trenutno je stabilno. Život mu nije ugrožen, ali je ceo dan bio na posmatranju i u postupku dijagnostike, saznaje „Glas Istre“ iz pulske Opšte bolnice.

Muškarac se oko 12.20 sati umalo utopio u uzburkanom moru, nošen jakim talasima koji su ga bacali na stene, a potom besvesnog doneli u plićak u Gortanovoj uvali.

Kako hrvatski portal prenosi, 40-godišnjak je boravio s porodicom na plaži, odnosno na stenama s desne strane uvale, pri samom njenom kraju. Nije se kupao već je u podivljalom moru završio želeći da spasi 12-godišnjeg sina.

Foto: Regional Ekspress

Šokirani turisti koji su se tu zatekli rekli su da je dečak stajao na steni i fotografisao predeo, a onda ga je zapljusnuo jak talas i on je pao u more. Otac je odmah skočio za njim da ga izvuče, ali talasi su ih nosili i bacali na stene – i tako duž cele desne obale Gortanove, sve do plaže u uvali. Na teren su izašle i vatrogasne ekipe, policija i služba hitne pomoći koji su na nosilima preneli muškarca i dečaka s plaže do saniteta.

Prema rečima Puljana u Gortanovoj, do uvale su otac i sin nekako plivali u „uzavrelom“ moru i nije izgledalo kao da im treba pomoć. Potom su odjednom muškarca talasi počeli silovito da bacaju na stene i on je u blizini plaže, verovatno iscrpljen i pluća ispunjenih morskom vodom izgubio svest. Tada su ga, kako pluta, uočili spasioci Dinko i Andi.

– Utrčali smo u more, a u pomoć nam je priskočilo zaista puno ljudi. Muškarac je krupan i bio je bez svesti pa ga nije bilo lako izvući na obalu – poručili su spasioci.

Screenshot

Potom su ga izvukli na plažu i polegli u bočni položaj.

– Osetio mu se puls, a iz pluća mu je izlazilo dosta vode, ali u jednom trenutku više nije bilo pulsa. Sva sreća da su onde bile dve bolničarke koje su priskočile u pomoć. Ubrzo je došla i ekipa hitne pomoći i započela s reanimacijom – dodaju spasioci.

Foto: Net-hr

Hitna pomoć se punih pola sata trudila da vrati muškarca u život. Istovremeno je medicinska pomoć na plaži, pred očima njegove šokirane majke, pružena i 12-godišnjem dečaku koji je pretrpeo veliki šok i manje povrede.

TPKNEWS/Agencije
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close