NADAMO SE: Topolovnik i Kumane, od narednog leta snabdevaće se vodom sa vodoizvorišta Ostrovo? (FOTO)

Ovim radovima pristupa se završetku vodoizvorišta “Ostrovo“ koji su deo projekta vodosnabdevanja koji će obuhvatiti sva naselja stiškog kraja do Rama.

Foto: Promo

Radovi na izgradnji magistralnog potisnog cevovoda Konglavica-Kumane-Topolovnik, koji u fazi 2 obuhvataju izgradnju cevovoda od sekcionog šahta ŠVV 2 do odvojka za selo Kumane, u dužini od 1.804,48 metara, i deonicu magistralnog cevovoda od T61 do T75W odvojka za selo Topolovnik, u dužini od 1.006,00 metara, teku po planu i ulaze u završnu fazu.

Ovim radovima pristupilo se po završetku vodoizvorišta “Ostrovo“ i deo su projekta vodosnabdevanja koji će obuhvatiti sva naselja stiškog kraja do Rama.

Lokaciju je obišao predsednik opštine, Dragan Milić i poverenik opštinskog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Štrbac sa svojim saradnicima, budući da se završetak ove faze, vrednosti 19.497.471 dinara bez PDV-a, očekuje već krajem decembra.

U toku je i izrada projekta prevezivanja sekundarne vodovodne mreže i magistralnog vodovoda tako da se u proleće naredne godine očekuje da počnu radovi na prevezivanju kako bi se Kumane i Topolovnik snabdevali vodom sa vodoizvorišta Ostrovo.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker