DOMAĆICE ZA VAS: “Topolovčanke“ među 28 najboljih u humanitarnoj akciji „Večernjih novosti“ „Naj torte“! (FOTO/VIDEO)

U beogradskom “Delta sitiju” na takmičenju „Naj torte“, u organizaciji Humanitarnog fonda „Večernjih novosti“, održanog u nedelju, 12. novembra, članice Udruženja žena “Topolovčanke“ iz Topolovnika ušle su u krug među 28 najboljih.

Udruženja žena “Topolovčanke“

Događaj u beogradskom “Delta sitiju” privukao je veliki broj učesnika, što profesionalaca, što amatera, ali i posmatrača, koji su se vešto probijali oko ograđenog kruga pokušavajući da vide izložene poslastice.

Na najslađoj dobrotvornoj akciji “Naj-torte” Fondacije humanosti Kompanije “Novosti” nije se znalo koja je torta lepša. Ali, učesnicima nagrada i prvo mesto i nisu bili toliko bitni. Važnije im je bilo to što će se njihovim poslasticama sladiti mališani kojima slatkiše nema ko da umesi.

Pored 200 učesnica iz čitave Srbije, Udruženja žena “Topolovčanke“ iz Topolovnika su učestvovale sa 13 slatkih iznenađenja, a torte najrazličitijih oblika i ukusa obradovale su mališane iz 14 beogradskih i pančevačkih domova za nezbrinutu decu ometenu u razvoju.

This slideshow requires JavaScript.

Ovo je prvo učešće vrednih Topolovčanki na jednoj ovakvoj humanitarnoj akciji, koje nije prošlo nezapaženo jer su, pored nagrađene torte, nezbrinutoj deci Topolovčanke darovale još 12 slatkih poklona koji će im ulepšati život.

– Došle smo zbog dece. Da ih usrećimo. Ono naše malo njima mnogo znači – kazala je Sandra Paunović, predsednica udruženja žena iz Topolovnika.

Sve poslastice su krasili junaci iz crtaća, dvorci i princeze, životinje i razni šareni motivi, a maštovitost i trud humanih izlagača ocenjivao je stručni žiri. Pored pobedničke torte od 40 kilograma, u ovoj akciji svi su važili za pobednike.

Ove godine dodeljeno je 28 nagrada, koliko traje i akcija „Naj torte“, a humanim učesnicima su uručena i specijalna priznanja zahvalnosti od kojih je jedno pripalo i opštini Veliko Gradište.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker