Svetosavski bal na najlepši način predstavio Srbe u Beču (VIDEO)

U bečkom hotelu “Parkhotel Šenbrun” održan je 22. Svetosavski bal koji će ostati upamćen po raskošnom programu i velikom broju počasnih gostiju.

Foto: Facebook

Među brojnim zvanicama bili su i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Gosti su stigli iz susednih zemalja, ali i iz matice – Srbije i Republike Srpske.

Svetosavski bal ove godine počeo je tradicionalnim paljenjem slavske sveće, koju je u ime episkopa austrijsko-švajcarskog Andreja, obavio njegov sekretar Filip Milunović, a potom je mlada pevačica etno zvukova Danica Krstić izvela je Svetosavsku himnu.

“Ne treba da zaboravimo na one koji ne mogu da osete zadovoljstvo koje bi Sveti Sava svakom Srbinu podario”, rekao je ambasador Srbije Nebojša Rodić. .

Predsednica Srpske Željka Cvijanović istakla je da joj je zadovoljstvo što svaki put kada dođe u dijasporu prepoznaje pozitivan potencijal.

Orkestar Ministarstva odbrane Republike Srbije, Stanislav Binički pod dirigentskom palicom meastra Vojkana Borisavljevića nizao je plesne melodije.

Nosalgičnu pesmu “Moji su drugovi” otpevali su zajedno Željko Samardžić, Nikola Rokvić, Tijana Dapčević, Gordana Lazarević, Iva Mrvoš Anokić i Ranko Jović.

Srpski kulturni centar “Stevan Mokranjac” iz Beča dočarao je balsku atmosferu na srpskom dvoru u 18. i 19.veku izvodeći Knez Mihajlovo i Kraljevo kolo i Bojarku.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker