SVEČANO OTVARANJE U ČEŠLJEVOJ BARI: Gastarbajteri podigli crkvu u čast Svete trojice

U Češljevoj Bari kod Velikog Gradišta, episkop braničevski dr Ignjatije 17. juna osveštaće Crkvu Svete trojice, koju su zajednički izgradili meštani i lokalna samouprava.

Foto: SOVG

Tim povodom održaće se prigodna svečanost, na kojoj će Mesna zajednica i Građevinski crkveni odbor dodeliti 19 ordena Svetog Luke, 63 gramate i više od 100 zahvalnica zaslužnim pojedincima koji su pomogli i finansirali izgradnju crkve.

Vrednost radova iznosi oko 160.000 evra, čiji su najveći deo obezbedili sami meštani, od kojih je većina na radu u inostranstvu. Gradnja je započela 2016. godine, polaganjem kamena-temeljca, da bi naredne godine već bila završena prva faza. Crkva je pokrivena bakarnim krovom, a njena unutrašnjost popločana je granitnim kamenom. Postavljeni prozori vrede 7.000 evra, a ulazna hrastova vrata poklon su majstora koji ih je izradio.

Jesenas je postavljen ikonostas, a podignuta je i kompletna ograda, uređeno dvorište i posejana trava. Mesna zajednica je, na prostoru iza crkve, uredila igralište sa klupama i mobilijarom, za decu iz sela i za učenike škole koja se nalazi u blizini.

Svečanost osvećenja Crkve Svete Trojice započeće u 08:00 sati, dočekom Njegovog preosveštenstva episkopa Ignatija i drugih crkvenih predstavnika u porti crkve, a nakon ceremonije, u dvorištu izdvojenog odeljenja Osnovne škole “Miša Živanović“ biće organizovan prigodan program i dodela priznanja.
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close