SVAKA ČAST ITALIJANIMA: Mala Lena ide u Bolonju, lečenje plaća italijansko Ministarstvo zdravlja

Otac Lene Krstić, devojčice koja boluje od teške bolesti naveo je da je NURDOR obezbedio besplatno lečenje za njegovu ćerku u Bolonji.

mala-lena

Dušan Krstić se javio redakciji B92.net i naveo da je akcija skupljanja pomoći obustavljena.

“Dragi ljudi, ja sam Dušan otac ove devojčice. Najpre bih se zahvalio B92 što je preneo vest. Na pojedine komentare tipa, “to se radi kod nas” jednostavno ne želim da odgovaram. Kome nešto nije jasno u vezi toga možete me naći na društvenim mrežama gde postoji moj broj telefona pa mi se obratite da vam objasnim neke stvari. Što se tiče same akcije obaveštavam vas da je akcija obustavljena. Akcija je obustavljena iz razloga što je NURDOR preko svojih kontakata u Italiji obezbedio za Lenu besplatno lečenje u Bolonji koje će platiti italijansko Ministarstvo zdravlja. Tako je italijansko. Pozdrav svima, ostajem dobro i hvala svima koji su pomogli i želeli da pomognu. Što se tiče para koje su prikupljene ili će biti vraćene ljudima koji su uplatili ili će biti prosleđen drugom detetu”, napisao je Lenin otac.

Njoj je u u januaru ove godine dijagnostifikovano retko oboljenje koštane srži MDS, a već u junu i akutni oblik leukemije. Lena je od jula smeštena na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Vukan Čupić” u Beogradu, gde im je predložena hemioterapija. Za transplantaciju matičnih ćelija u inostranstvu, bilo je potrebno 150.000 evra.

Dušan je tada pokušavao da zatraži pomoć i od premijera Srbije Aleksandra Vučića, prilikom organizovanih razgovora sa njim u Nišu, ali iz Vučićevog kabineta mu je javljeno kako Lenina bolest nije prioritet. Prioritet za Vučića tada su bili oni koji su se žalili na krađu šljunka, kanalizaciju, izgradnju ulica ili razdvajanje strujomera.

TPKNEWS/B92

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker