MIRA MARKOVIĆ U KRITIČNOM STANJU! Supruga nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića se bori za život!

Supruga nekadašnjeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića je u teškom zdravstvenom stanju i, kako saznaju mediji, trenutno se nalazi u bolnici u Sočiju!

Mirjana Mira Marković

Mira je imala četiri operacije, a nakon poslednje su joj ugrožene vitalne funkcije i lekari nisu želeli da daju prognoze u vezi sa oporavkom.

– Mira je imala već četiri operacije, a nakon poslednje je došlo do određenih komplikacija i pada imunog sistema. Lekari su zbog toga zabrinuti i kada se uzmu u obzir i njene godine, nisu želeli da daju prognoze po pitanju oporavka – naveo je izvor.

Podsećanja radi, Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo presudu kojom je Mira Marković osuđenja na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom dodele državnih stanova i naloženo je da se suđenje ponovi i da se u novom postupku otklone povrede na koje je ukazao. Presuda kojom je osuđena na godinu dana zatvora donela je u junu 2018. godine, 15 godina nakon pokretanja postupka, i suđeno joj je u odsustvu, s obzirom na to da živi u Moskvi.

Srbija je još 2005. godine raspisivala poternicu za Mirom Marković koja je još na snazi, što znači da bi ona čim kroči na tlo Srbije bila uhapšena. U međuvremenu, Markovićeva u Rusiji uživa status političke izbeglice i zbog toga tamo ne može biti uhapšena po poternici srpskog Interpola.

U poslednje vreme se dosta spekulisalo o njenom eventualnom povratku u Srbiju, pogotovo nakon odluke Apelacionog suda, ali se sada zbog njenog zdravstvenog stanja postavlja pitanje hoće li se vratiti u zemlju.

(Tpknews.com/Agencije)
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close