SRBIJA UTIŠALA ISTAMBUL: Orlovi se osvetili Turcima za krađu iz 2010. godine (VIDEO)

Košarkaša reprezentacija Srbije u trećem kolu grupe D Evrobasketa savladala je Tursku sa 80:74 (21:13, 15:18, 17:14, 27:29) i posle 3. kola u grupi D Evrobasketa ima dve pobede i poraz.

Foto: Fiba

“Orlovi” su vodili gotovo tokom celog meča, Turci ozbiljno pripretili u finišu, ali je ekipa Aleksandra Đorđevića ipak uspela da slavi drugu pobedu na šampionatu. Danas protiv Velike Britanije od 16 časova.

Teško, ali veoma zasluženo Srbija je zabeležila drugu pobedu u trećem meču na Evropskom šampionatu. Turska je samo jednom, na pet minuta do kraja, uspela da povede, ali je taj napad uspešno odbijen, za vrlo važan trijumf.

Čak 21 asitencija i 40 skokova, uz mnogo bolje izvođenje slobodnih bacanja nego protiv Rusa (16/22, odnosno 73%), omogućili su izabranicima selektora Đorđevića da budu u prednosti, kontrolišu tok meča i utišaju veoma bučnu istanbulsku publiku.

Stefan Jović bio je maestralan sa 15 poena ali i 9 asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte, a u drugom poluvrmenu priključio mu se najbolji strelac našeg tima Bogdan Bogdanović, na kraju ubacivši 19 koševa.

Mačvan i Milosvaljević dodali su po osam, Lučić i Birčević po sedam a Marjanović je imao 6 poena.

Kod Turaka Mahmutolu je zabelžio 19 (pet “trojki”), Osman je imao 15 a Erden 13.

Srbija je sada na skoru 2-1, dok Turska ima 1-2.

Naredni meč “orlovi” igraju danas od 16 časova protiv Velike Britanije.

PRVA ČETVRTINA

Od samog starta naši reprezentativci su držali rezultat pod kontrolom. Na startu je Jović držao konce igre u svojim rukama. Trojka, ukradena lopta, asistencije novog igrača Bajerna iz Minhena, obeležile su sam početak utakmice. Srbija je posle 2+1 Stefana Birčevića stigla do 8:4. Tek tada, selektor Turske Ufuk Saridža u vatru je bacio prvu opciju na mestu centra Semiha Erdena. Ali, i Đorđević je imao “keca iz rukava”, Vladimira Štimca. Posle šest minuta igre “orlovi” su imali prednost 13:6. Turci su tokom čitave prve čertvtine imali čak 16 izgubljenih lopti, što je omogćilo Srbiji da stigle i do 11 poena prednost – 21:10.

DRUGA ČETVRTINA

Počelo je sjajno. Gorostasni Boban Marjanović je vezao četiri poena i naši igrači su stigli do u prvom poluvremenu rekordnih plus 14 (27:13). A onda se razgoropadio Mahmatoglu. Vezao je kapiten Fenerbahčea dve trojke, probudio i raspalio publiku. Serijom 10:0 Turci su nam se opasno približili. Uz Mahmutoglua, dobar je bio i Korkmaz. Ipak, trojka Bogdanovića vratila nam je osmah na lici. Srbija je tri minuta pre kraja druge deonice igre imala ponovo, za ovaj meč, čini se zadovoljavajućih sedam razlike – 34:27.

TREĆA ČETVRTINA

53:45 – Erden je promašio dva slobodna bacanja, ali je to nadoknadio glumatanjem koje je zvaralo sudije. Arbitri su dosudili faul u napadu Bobanu Marjanoviću. Promašuje i Vejselogu, a Kuzmić posle skoka u napadu uspeva da iznudi dva slobodna bacanja na tri sekunde pre kraja treće četvrtine.

50:43 – Ma tako se bori! Vladimir Štimac je promašio dva slobodna bacanja. Potpom i dva pokušaja posle skoka u napadu. Nije ga to sprečilo i da se treći put dokopa lote. I da poentira. Ulazi Erden, ulazi i Boban Marjanović. Vreme je za novu bitku teškaša.

48:43 – Turci su ubacili u vatru vrlo nisku postavu. Sve sami bekovi i krila. To im donosi rezultat. Osman i Guler za tren oka smanjuju minus na pet poena. Tajm-aut Srbije, dok turski navijači u transu pevaju.

46:36 – Trojka Stefana Jovića. Orlovi su ponovo stekli dvocifrenu prednost. Ufuk Saridža je prinuđen da zatraži tajm-aut.  Do kraja treće četvrtine ostalo je još nešto više od četiri i po minuta.

44:36 – Malo nas i neće. Ne pogađaju naši reprezentativci ni zicere. Recimo, Lučić i Kuzmić su imali priliku da isprave neuspelo polaganje Mačvana. Međutim, dve “odbojke” završile su na obruču. Sada je i Đorđević besan. Sudije već u dva navrata ne gledaju semafor koji meri vreme napada.

42:36 – Na egzekucije Korkmaza, Stefan Jović ima spremne odgovore. Plej, poenitra, ali i skače u napadu. Srbija ima šest poena prednost posle dva minuta igre u trećoj deonici.

Posle prvih 20 minuta igre u redovima Srbija – Turska 36:31 (21:13, 15:18), uz sedam poena Birčevića za našu selekciju i osam Mahmutoglua za domaćina.

ČETVRTA ČETVRTINA

80:72 – To je to. Jović pogađa oba slobodna bacanja. Srbija je stigla do druge pobede na EP.

78:72 – Vlada pogađa oba bacanja. Ajmo, još samo malo. Do kraja 1:24.

76: 72 – Opet taj Erden. Ali, pogađa samo jedno slobodno bacanje. Fauliran je Lučić.

76:71 – Osman promašuje drugo slobodno bacanje. Lučić hvata loptu. Ali, istekao nam je napad. Šteta.

76:70 – Ide odgovor Lučića. Trojka. Do kraja je 2:26.

73:70 – Drama. Mahmutoglu uzvraća trojkom.

73:67 – Bravo Stefane! Trojka Jovića, naterala je Saridžu da zatraži minut odmora 3:03 pre kraja četvrte četvrtine.

70:65 – Tako je Bogdane! Naš bek pogađa dva slobodna bacanja. Do kraja 3:44.

68:65 –  Imamo sreće, Eden promašije dodatno slobodno bacanje.

57:53 – Još jedna trojka Mahmutoglua. Đorđević reaguje trostrukom izmenom.

57:48 – Ma imamo mi snagu da ovo dobijemo. Milosavljević zakucva, pa kao na basketu pronalai Jovića.

53:48 – Nije počela dobro četvrta četvrtina. Trojka Sipahija, greška Mačvana. Turski navijači galame i traže nesportsku ličnu grešku. Arbitri nemaju nameru da tako nešto dosude.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker