SPREMITE SE: Biće i do 40 centimetara snega u Braničevskom okrugu

U većem delu Srbije do kraja dana i u toku noći očekuje se formiranje snežnog pokrivača od 20 do 50 centimetara, dok će u Banatu biti i veći. Sutra ujutro i pre podne očekuje se slabljenje i prestanak snega.

Veliko Gradište/Foto: Srđan Dedić

Kako se navodi u upozorenju objavljenom na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, na severu, zapadu i jugozapadu Srbije do kraja dana i u toku noći očekuje se stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 20 do 50 centimetara.

U centralnim i istočnim krajevima Srbije danas posle podne i uveče očekuje se pojačanje padavina, a u toku noći, sutra ujutro i pre podne stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 20 do 40 centimetara.

U Timočkoj Krajini sneg će preći u kišu i očekuje se poledica, a sutra posle podne prestanak padavina. Na jugu i jugoistoku Srbije do kraja dana kiša će preći u sneg, a u toku noći, sutra ujutro i pre podne stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 centimetara.

U Braničevskom okrugu do kraja dana i u toku noći očekuje se stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 25 centimenatara u nižim delovima, a do 40 centimetara u brdskim predelima.

Na zapadu i severozapadu Srbije sutra ujutro se očekuje prestanak padavina, dok će se u ostalim krajevima zadržati oblačno vreme sa snegom, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

U Timočkoj Krajini i na jugoistoku Srbije biće mešovitih padavina kiše i snega, ponegde uz poledicu. Po podne i uveče doći će do slabljenja i postepnog prestanka padavina, uz kratkotrajno razvedravanje sa severozapada.

Vetar slab i umeren, severozapadni, uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od minus 3 do 1 stepen, a najviša od minus 1 do 3 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Braničevskom okrugu će biti pretežno oblačno. Ujutro će doći do slabljenja, a pre podne do prestanka snežnih padavina. Po podne i uveče doći će do slabljenja i postepnog prestanka padavina. Vetar slab i umeren. Temperatura od minus 2 do 0 stepena.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u ponedeljak i utorak biće oblačno i hladno, povremeno sa slabim snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača, a u ponedeljak u Timočkoj Krajini i na jugoistoku Srbije i sa mesovitim padavinama. Na severu Vojvodine očekuje se uglavnom suvo. Od srede do kraja sedmice bez padavina sa dnevnom temperaturom u manjem porastu.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker