SPORAZUM O DONACIJI: Kupuju se stanovi za izbeglice

Na području Požarevca biće otkupljeno deset stanova za stambeno zbrinjavanje lica izbeglih tokom poslednjih ratova sa područja Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Stambena zgrada u Požarevcu

Ponudu za kupovinu stanova 1. maja oglasila je Republička direkcija za imovinu putem javnog poziva, koji će biti otvoren do 30. avgusta. Tim povodom, u Požarevcu je održan sastanak „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru“ DOO Beograd i Komesarijata za izbeglice, sa predstavnicima lokalne samouprave, sa ciljem poboljšanja vidljivosti projekta i njegove što bolje realizacije.

– Na svakih 15 dana vršiće se evaluacija pristiglih ponuda, u kojima će učestvovati i veštaci i procenitelji. Javni poziv važi do 30. avgusta, ali ima indicija da će se ovaj rok produžiti – rekao je Stevan Majstorović iz „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru“.

Na području Požarevca planira se kupovina devet stanova površine do 39 kvadrata i jednog stana od 40 do 49 kvadrata, koji se mogu nalaziti i u graničnim jedinicama lokalne samouprave – Velikom Gradištu, Malom Crniću, Žabarima, Smederevu i Kovinu.

Stanovi se kupuju na osnovu Sporazuma o donaciji sa Bankom za razvoj Saveta Evrope, a u okviru Regionalnog stambenog programa. U Srbiji će se otkupiti ukupno 61 stan, na području Požarevca, Bačke Palanke, Sremskih Karlovaca, Stare Pazove, Uba, Zrenjanina, Kikinde i Sremske Mitrovice.

Regionalni stambeni program predstavlja zajedničku inicijativu BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, sa ciljem zbrinjavanja lica izbeglih i raseljenih tokom ratova na području bivše Jugoslavije u periodu od 1991-1995. godine.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker