ŠOKANTNA REALNOST: Požarevac ima azil za pse, a nema prihvatilište za beskućnike

Ponovila se nemila slika od pre nekoliko meseci: beskućnik na pločniku ispred požarevačkog Centra za kulturu. Ovog puta, starija žena – usred ciče zime.

Foto: Branicevac.rs

Post sa Fejsbuka, autora Dragan R Lazovića, urednik filmskog programa Centra za kulturu Požarevac, branicevac.rs, preneo je u celosti:

„Fotografisano jutros u 7.00 ispred Centra za kulturu.
Pozvana je policija i Hitna pomoć. Odazvali su se u roku od desetak minuta. Obavili su posao iz svoje nadležnosti (legitimisanje i osnovni lekarski pregled) i otišli. Žena je ostala, sa svojom kesom ličnih stvari, tu gde je bila. Da provede hladan zimski dan napolju, bez hrane. Da dočeka još jednu zimsku noć napolju i spava na betonu. U sred grada sa 50.000 stanovnika.

Možda bi institucije mogle da priskoče u pomoć, bar dok je zima, sneg, led i minusna temperatura. Da nam sugrađani, kakav god da je razlog njihovog beskućništva, ne umiru od zime i gladi pred našim očima!“

Foto: Branicevac.rs

U istom tekstu, prenet je i komentar Lazovića:

  • Požarevac IMA azil za pse.
    Požarevcu TREBA prihvatilište za beskućnike – napisao je.

U razgovoru sa nadležnima, portal Braničevac.rs saznao je da Centar za socijalni rad niko nije obavestio o ovom događaju. U međuvremenu, žena je oko podneva otišla u nepoznatom pravcu.

TPKNEWS/Telegraf.rs
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Close