VOZAČI, BUDITE OPREZNI: Sneg na putevima, mogući magla i poledica

Na putevima u Srbiji danas će biti snega do pet centimetara, a mogući su poledica i magla, upozoravaju Putevi Srbije i preporučuju opreznu vožnju, kao i da se ne kreće na put bez zimske opreme.

Screenshot

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta i A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Bačke, Kolubare, Kruševca, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Valjeva, Vranja i Zaječara, navodi se u izveštaju o stanju na putevima.

Na državnim putevima II prioriteta i B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja i Zaječara.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta i C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Užica, Vranja, Zaječara.

Državni putevi I i II reda u Srbiji su prohodni kao i prilazi graničnim prelazima, saopštilo je danas JP Putevi Srbije. Na gotovo svim deonicama kolovoz je uglavnom mokar sa malo snega u raskvašenom stanju na Obilaznici oko Beograda, teritoriji Ražnja i Aleksinca.Teretni saobraćaj je zabranjen preko Iriškog venca, Divčibara, putem Jošanička banja – Kopaonik. Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima. JP “Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu. Trenutno je na snazi drugi stepen pripravnosti, a ekipe putara su spremne svakog trenutka da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja, navode u Putevima Srbije i dodaju da je na terenu preko 1000 putara sa adekvatnom mehanizacijom za čišćenje snega i propisanom zaštitnom opremom shodno preporukama Vlade Srbije. Prema upozorenju RHMZ-a, tokom dana usled jakog vetra, očekuje se stvaranje snežnih nanosa, u istočnoj Srbiji i planinskim predelima, a slabljenje i postepeni prestanak snežnih padavina očekuje se u sredu. “Putevi Srbije” savetuje vozačima da ostanu kod kuće i poslušaju savete Vlade.

Putevi Srbije zbog najavljenih niskih temperatura ukazuju da postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, saopštili su Putevi Srbije, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Putevi Srbije navod da su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

To preduzeće savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Putevi Srbije apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker