SMEDEREVO: Uhapšen vlasnik „Blue travel world-a“

U saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Smederevu je uhapšen D. M. (38), odgovorno lice privrednog društva „Blue travel world“ zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela poreska utaja, prevara i falsifikovanje službene isprave.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a on je osumnjičen da je, od januara 2015-te do kraja avgusta prošle godine, sa računa preduzeća neosnovano podigao 37.327.578 dinara, novac zadržao za sebe, i na taj način izbegao da obračuna i uplati porez na ostale prihode od 7.422.160 dinara, za koliko je oštetio budžet Republike Srbije.

Takođe, kako se sumnja, u nameri da sebi pribavi imovinsku korist, on je sa više osoba zaključio ugovore o organizovanju turističkih putovanja u organizaciji agencija “Blue travel world“ i “Blue travel plus“, iako je znao da do realizacije putovanja neće doći.Oštećeni su u celosti izmirili ugovornu obavezu pre planiranog datuma putovanja, a osumnjičeni je na ovaj način, kako se sumnja, sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 3.819.011 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu na saslušanje.

Podsećamo, uhapšeni D.M. postao je poznat široj javnosti u avgustu prošle godine kada su mediji izveštavali o prevarenim putnicima, koji su preko agencije „Blue travel“ uplatili desetodnevne aranžmane za letovanje u Grčkoj, ali su ostali bez smeštaja. Tužilaštvo je još tada dalo nalog policiji za prikupljanje obaveštenja o ovom slučaju, a sada uhapšeni D.M. nije bio dostupan nadležnim organima.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker