DONETA ODLUKA: Skupština Opštine Žagubica zabranila izdavanje upotrebne dozvole za MHE Krepoljin i Kozji grb

Na sednici SO Žagubica koja je održana u petak 27. septembra na kojoj su pored 22 odbornika i predstavnika skupštine Opštine, prisustvovali i predsednik opštine Safet Pavlović, njegov zamenik Predrag Ivković, pomoćnik Dušan Milosavljević i načelnici odeljenja lokalne samouprave.

Predsednik opštine Safet Pavlović

Nakon jednoglasnog usvojenog zapisnika sa predhodne sednice pristupilo se dnevnom redu.

Kao prva tačka zbog hitnosti postupka uz saglasnost svih prisutnih odbornika uvrštena je tačka predloga zaključka predsednika o pokretanju postupka za pribavljanje nepokretnosti objekta fabrike odlivaka u Žagubici koja je u svojini opštine Žagubica neposrednom pogodbom, čime se stiču uslovi zapošljavanja određenog broja ljudi, i rešavanje gorućeg problema opštine.

Nakon toga je usvojen Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Žagubica za ovu godinu, za period od 1. januara 2019. do 30. juna u celini, i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Žagubica za 2019. godinu.

Zatim je usledilo razmatranje izveštaja komisije za proveru zakonitosti rada davanja saglasnosti, odnosno razmatranje mišljenja na zaključak prethodnog Opštinskog veća opštine Žagubica o trenutnom stanju sa izgradnjom mini hidroelektrana Krepoljin i Kozji grb, i razmatranju zakonitosti postupanja investitora, odnosno slanja svih dokumenata na uvid nadležnom ministarstvu po čijim odlukama će se dalje postupati.

Screenshot

Ovu tačku dnevnog reda obrazložio je predsednik opštine Žagubica, Safet Pavlović, koji se najpre obratio odbornicima:

– Poštovano predsedništvo i dragi odbornici. Prvo da se zahvalim na izuzetno dobroj saradnji jer je činjenica da ovo što radimo za Žagubicu nije samo delo mog tima i mene već svih vas koji ste ovde u skupštinskim klupama, donošenjem jednoglasnih odluka. Ovde je reč o nečemu što je zadesilo celu našu Srbiju, kao što su MHE u našoj opštini. Da ne bi mi nešto lomili preko kolena, ja sam dao nalog opštinskom veću da odredi komisije koje su kompetentne da reše ovaj problem, tako što će da pregledaju svu dokumentaciju koja je izdata do danas. Čitajući ovaj iveštaj komisije, i ja sam došao do zaključka, da je investitor izgrađene MHE pomerio, i na ovaj način one su izgrađene u zaštićenom području, zbog toga su samim tim i adekvatne rušenju. Predlažem da danas donesemo zaključak na osnovu zapisnika komisije, pošto investitor nije ispoštovao uslove za gradnju koje je potpisao još 2010. godine, i pošaljemo nadležnom ministarstvu na proveru celokupnu dokumentaciju sa zahtevom izlaska komisije na lice mesta koja treba da utvrdi da li je stvarno MHE izgrađena u zaštićenoj zoni. Danas mi nećemo izdati upotrebnu dozvolu dok ministarstvo ne donese Odluku da li je komisija u pravu ili ne. Pa, ako je ministarstvo saglasno, investitor će dobiti upotrebnu dozvolu. A ako nije, građevinska inspekcija će da podnese zahtev za rušenje ovih MHE – , zaključio je predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović.

Sve tačke dnevnog reda jednoglasno su usvojene čime je još jednom potvrđena efikasnost rada skupštine.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker