SKUPŠTINSKA ODLUKA: Skuplje lokalne takse

Od januara meseca građani Požarevca plaćaće nove lokalne administrativne takse, povećane za tri odsto, koje nisu menjane još od 2009. godine.

Novi cenovnik predviđa da se za tumačenje gradskih propisa plaća 1.310 dinara, za vanredne pravne lekove 1.960, za donošenje rešenja 310, koliko sad košta i razgledanje arhivskih spisa po satu. Za izdavanje urbanističkog projekta cena je 2.060, za dobijanje taksi-dozvole 1.030, a za registraciju brodića i čamaca 510 i 410 dinara.

Od 1. januara poskupele su i lokalne komunalne takse, takođe do tri odsto. Takse za isticanje firmi kreću se od 30.000 do 400.000, u zavisnosti od vrste delatnosti i gradske zone. Za držanje motornih i priključnih vozila takse se kreću od 560 do 5.620 dinara. Novi iznosi taksi plaćaće se i za postavljanje reklamnih panoa i za zauzimanje javnih površina tokom cele godine ili za vreme sajmova i manifestacija. Što se tiče boravišne takse, ona za odrasle iznosi 80 dinara, umesto dosadašnjih 40, a njenog plaćanja oslobođena su deca do sedam godina i turisti koji borave duže od 30 dana.

Sredstva od naplate ove takse grad će upotrebiti za promociju turističke ponude, za turističku signalizaciju i za rad turističko-informativnih centara.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker