ODREĐEN PRITVOR: Šiptar zaspao za volanom, pa usmrtio blizance Vuka i Nauma (8), njihovog oca i baku kod Požarevca

Šiptar sa Kosova i finski državljanin Adem Smail (49), koji je uhapšen zbog sumnje da je na auto-putu kod isključenja za Požarevac izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule 4 osobe, najverovatnije je zaspao za volanom, saznaju “Novosti”.

Foto: Kurir/Screenshot Facebook

Adem je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

On je, upravljajući automobilom “folksvagen šaran” nemačkih registarskih oznaka, u subotu ujutru kod mesta Mihajlovac, naleteo na “sitroen” koji je sleteo sa puta. Poginuli su Aleksandar Pešić (42) iz Kragujevca, njegova majka Stanica (75) i osmogodišnji sin Naum. Samo 24 sata nakon nesreće, i drugi sin blizanac Vuk podlegao je povredama u bolnici.

Prema informacijama iz smederevskog tužilaštva, vozač je izjavio da je zaspao za volanom nakon čega je došlo do stravične nesreće.

Prema saznanjima Novosti, on nije imao alkohola u krvi, a još se ne zna kojom brzinom se kretao. Saslušala ga je zamenik Osnovnog javnog tužioca Marija Galjak Nikolić, koja o drugim detaljima nije mogla da govori. Tužiteljka je zatražila određivanje pritvora. Sud je prihvatio taj predlog, pa će Adem ostati najmanje mesec dana iza rešetaka.

Uhapšeni vozač se u trenutku nesreće kretao sporom trakom, da bi nekoliko stotina metara od skretanja za Požarevac, skrenuo u srednju, i otpozadi naleteo na “sitroen” u kome je bila porodica Pešić. Vozač Smail je bio u automobilu sa suprugom i decom, i niko nije povređen.

(Tpknews.com/Novosti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker