SILAFEST: Počele prijave za festival u Velikom Gradištu

Organizacioni odbor Festivala turističkog i ekološkog filma – SILAFEST, koji se održava u Velikom Gradištu od 1. do 7. septembra, objavio je javni poziv za prijavljivanje domaćih i stranih učesnika.

Publika na SILAFEST-u

Rok za slanje prijava je 15. jun, nakon čega će selekciona komisija izabrati oko 60 filmskih ostvarenja, koja će biti prikazana u amfiteatru gradskog parka i na dunavskom keju u Velikom Gradištu, pred stručnim žirijem, ekolozima, turističkim radnicima i novinarima iz preko 20 zemalja.

Najboljim ostvarenjima dodeliće se Grand Pri festivala i nagrada “Zlatni” i “Srebrni talas”, za najbolje filmove po takmičarskim kategorijama. Osim njih, biće dodeljene i specijalne nagrade “Zlatni pinkum”, za najbolja domaća filmska ostvarenja iz oblasti ekologije i turizma, i nagrade “Beli bagrem” za najbolje autore u domenu opšteg senzibiliteta, režije, filmske montaže i muzike.

Takođe, dodeliće se i nagrada “Plavi Dunav”, predviđena u svakoj specijalnoj kategoriji turističkog filma: vino, sport, kulinarstvo, religiozni turizam, kulturološki turizam, umetnost i turizma.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker