SILAFEST: Počele prijave za festival u Velikom Gradištu

Organizacioni odbor Festivala turističkog i ekološkog filma – SILAFEST, koji se održava u Velikom Gradištu od 1. do 7. septembra, objavio je javni poziv za prijavljivanje domaćih i stranih učesnika.

Publika na SILAFEST-u

Rok za slanje prijava je 15. jun, nakon čega će selekciona komisija izabrati oko 60 filmskih ostvarenja, koja će biti prikazana u amfiteatru gradskog parka i na dunavskom keju u Velikom Gradištu, pred stručnim žirijem, ekolozima, turističkim radnicima i novinarima iz preko 20 zemalja.

Najboljim ostvarenjima dodeliće se Grand Pri festivala i nagrada “Zlatni” i “Srebrni talas”, za najbolje filmove po takmičarskim kategorijama. Osim njih, biće dodeljene i specijalne nagrade “Zlatni pinkum”, za najbolja domaća filmska ostvarenja iz oblasti ekologije i turizma, i nagrade “Beli bagrem” za najbolje autore u domenu opšteg senzibiliteta, režije, filmske montaže i muzike.

Takođe, dodeliće se i nagrada “Plavi Dunav”, predviđena u svakoj specijalnoj kategoriji turističkog filma: vino, sport, kulinarstvo, religiozni turizam, kulturološki turizam, umetnost i turizma.

M.V.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close