PRESELO IM SRPSKO KOLO NA ČASU U BEČU: Šest učenika izbačeno iz škole zbog nedoličnog ponašanja prema nastavniku (VIDEO)

Šest učenika biće izbačeno zbog nedoličnog ponašanja prema nastavniku bečke Više tehničke škole u okrugu Otakring, odlučila je školska disciplinska komisija.

Screenshot

Slučaj nasilja u bečkoj HTL školi eskalirao je početkom maja, kada su se u javnosti pojavili video snimci na kojim se vidi kako učenici igraju kolo na času, navodno motaju džoint ili cigaretu pred čitavim razredom, guraju nastavnika.

Austrijski ministar obrazovanja Hajnc Fasman smatra da je takva odluka doneta prekasno. Kako prenose lokalni mediji, ministar je objavio rezultate školske komisije koja je donela odluku da izbaci šestoricu učenika. Kako piše bečki Standard, dvoje je dobilo ukor pod pretnjom isključenjem, dok su trojica opomenuta.

Slučaj nasilja u HTL školi je eskalirao početkom maja, kada su se u javnosti pojavili video snimci na kojim se vidi kako učenici igraju kolo na času, navodno motaju 0džoint ili cigaretu pred čitavim razredom, guraju nastavnika. Međutim, bura se podigla kada je nastavnik pljunuo učenika, posle čega je i suspendovan.

Ombudsman Peter Fihtenbauer je pokrenuo postupak “zbog sumnje u grubo kršenje dužnosti nadzora”, a austrijsko društvo počelo je da debatuje na temu upotrebe mobilnih telefona u školama.

SKANDAL U BEČKOJ ŠKOLI ZBOG UŽIČKOG KOLA: Profesor pljunuo učenika, pa mladić nasrnuo na njega (VIDEO)

Ministar obrazovanja smatra da se na ovaj dramatičan slučaj moglo reagovati ranije, na jesen, od kada kada datira prva prijava protiv nastavnika jer navodno nije bio pedagoški pogodan.

Prema Fasmanu, brže isključivanje iz škole moglo je da ima preventivni efekat i zaustavi “proces eskalacije”.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker