SERGEJ TRIFUNOVIĆ: Tražili ste nove ljude, evo, tu sam

Novoizabrani predsednik PSG Sergej Trifunović izjavio je da taj pokret neće ući u Savez za Srbiju, ali će se on zalagati za jedinstvo opozicije na svim nivoima.

Screenshot/Youtube

Trifunović je za N1 rekao kako vidi svoju ulogu: Ima dosta onih koji se ograđuju od protesta i kažu – neću da hodam sa Jeremićem i Đilasom, dajte nam novo lice. Želim da privučem neverne Tome. Eto ja ću da žrtvujem svoj lični život i meni u životu ovo ne treba, prilično lepo živim, upravo da bih privukao te neverne Tome.

On je rekao da je opšti stav “relevantne” opozicije da se na izbore ne izlazi, a na pitanje šta ako LDP Čedomira Jovanovića bude želeo da izađe na eventualne izbore, on je kazao:

“Od kad je LDP opozicija? Ništa nije relevantno to što kaže LDP”.

Kada je reč o problemu Kosova, on smatra da je Kosovo, pogrešnom politikom za vreme Slobodana Miloševića, “bivša srpska pokrajina”, izgubljeno i oteto.

“Ne možemo Kosovo da vratimo i to je sigurno”, rekao je Trifunović i dodao da je protiv razgraničenja.

Kaže da treba raditi da Srbima na Kosovu bude bolje, kao i na pomirenju sa Albancima.

Na konstataciju da je patrijarh Irinej izjavio da ne vidi smisla u podsticanju na proteste, Trifunović kaže – “jel mora baš patrijarh da se meša u proteste”.

Trifunović je u subotu na izbornoj skupštini postao novi predsednik Pokreta slobodnih građana, nakon što se Saša Janković, pod još nedovoljno razjašnjenim okolnostima, krajem decembra, povukao iz politike.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker