POTPUNI DEBAKL U VELIKOM GRADIŠTU: Sem medija i lokalnih funkcionera Vučića ni jedan građanin nije dočekao (VIDEO UŽIVO)

Predsednik Aleksandar Vučić današnjom posetom Braničevskom okrugu, nastavio je kampanju “Budućnost Srbije”.

Foto: Istangram

Vučić je nakon posete Kučevu, obišao Sportsku halu i teren na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, gde sem medija, lokalnih funkcionera i dece koja su se nalazila na treningu na košarkaškom kampu “Teo4”, niko od građana nije dočekao.

Kako je rekao, za halu će biti izdvojeno 420.000 evra.

“Za ovu halu odmah će država dati novac, a vi jurite Dragana (Milića, predsednika opštine Veliko Gradište) da vam završi parket u dvorani”, rekao je Vučić mladim sportistima košarkaškog kluba Požarevac, a sa jednim od njih je malo igrao košarku, a onda malo i “pimplovao” bubamaru.

U hali će, kako je rekao, biti dva odbojkaška terena, teren za rukomet, i strunjače za džudo, oprema za karate i mali fudbal.

“Imaćete halu na raspolaganju u najkraćem periodu. To je ono što je naša obaveza i što možemo od kada smo uredili javne finansije”, rekao je predsednik.

Poželeo je deci da razvijaju sportski duh, nauče da se takmiče, da žele uvek da pobeđuju, ali da umeju da pruže ruku, ako neko bude bolji od njih.

Deci koja su se nalazila u kampu “Teo4”, predsednik je poručio:

– Želim da se lepo igrate i razvijate sportski duh, da naučite da pobeđujete, ali i da pružite ruku ako izgubite. Želim vam mnogo pobeda i osmeha u životu – poručio je Vučić mališanima ispred nove sportske hale u Gradištu.

“Bilo mi je divno da vidim vaša nasmejana lica i želju da se bavite sportom. Želim vam mnogo pobeda i osmeha u životu”, poručio im je predsednik.

Vučić je razgovarao sa decom koja treniraju različite sportove u Velikom Gradištu.

Dobio je fudbalsku loptu sa potpisima malih fudbalera i naglasio mu taj poklon puno znači pošto u njima vidi buduće šampione.

“Želim vam da se uspešno bavite sportom, važnije je ovo da jurite za lopotom nego da sedite na telefonu ceo dan. Bolje bilo koja lopta ili da budete na strunjači ili parketu nego da samo gledate jutjub i šta je koji portal objavio. Želim vam puno uspeha”, poručio je Vučić.

On je rekao i da je predsednik opštine pred njega izašao sa tri zahteva – da država pomogne uređenje Gradištanske čaršije i trga, za šta je potrebno oko 1,25 miliona evra, završetak sportske hale, za šta će odmah biti izdvojeno 420.000 evra i da se uradi put ka Ramskoj tvrđavi i kanalizacioni prsten oko Srebrnog jezera.

Vučić je konstatovao da je za sve to ukupno potrebno oko 30 miliona evra i dodao da će biti uređena Gradištanska čaršija sa trgom.

Naveo je i da će za dve godine biti završena brza saobraćajnica od skretanja za Požarevac, na autoputu do Velikog Gradišta i da će tako biti mnogo bolje povezan taj deo Srbije sa Beogradom i Novim Sadom i da će tako više dece dolaziti na Srebrno jezero.

Od predsednika opštine, Vučić je dobio knjigu o Ramskoj tvrđavi i rekao da mu je Milić to namerno poklonio kako bi se napravio put do Ramske tvrđave.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić rekao je da je prioritet te opštine razvoj sportskog turizma i da je uz podršku Vlade Srbije započeta izgradnja sportske hale, kao i da su napravljena četiri košarkaška terena.

Milić je rekao da je završeno 80 odsto radova na hali i da opštini nedostaje oko 50 miliona dinara da hala bude u funkciji i da je to bila jedna od tema razgovora sa predsednikom Vučićem.

Cij je da se osim košarkaškog kampa Miloša Teodosića, koji radi već tri godine, otvori i škola odbojke u sportskoj hali, tako da sezona sportskog turizma na Srebrnom jezeru traje tokom cele godine, rekao je Milić.

Dodao je da očekuje da deo sredstava za završetak radova opština dobije i od države.

Na kraju posete, predsednik će se građanima obratiti na centralnom skupu u Požarevcu.

Osim Vučića, na skupu će se građanima obratiti i premijerka Ana Brnabić.

Kampanja “Budućnost Srbija” počela je 7. februara, a kako je sam Vučić rekao, cilj je da građanima predstavi šta je sve do sada urađeno i koji su dalji planovi, ali i da čuje njihove sugestije i žalbe.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker