SATANISTIČKI POTPIS: Monstrum iz Požarevca bio pod uticajem satanističke sekte?!

Neđeljko Đurović (28) iz Požarevca najverovatnije je bio pod uticajem satanističke sekte 27. januara, kada je nožem ubio Miloša Mileusnića (24) u Ulici Dimitrija Tucovića na beogradskoj opštini Zvezdara.

Foto: Neđeljko Đurović/Facebook, Profimedia

Stručnjaci ističu da ovaj monstruozni zločin ima „satanistički potpis“ – Neđeljko se čudno ponašao u poslednje vreme, postajao je sve nezadovoljniji i agresivniji, a žrtvu je izabrao nasumice na veliki pravoslavni praznik Svetog Savu!

DROGA I SEKTE

Dimitrije Pastuović, osnivač i predsednik Društva za zaštitu građana od sekti „Bedem“, ističe da je veoma realna mogućnost da je Neđeljko bio opsednut Satanom kada se latio noža.

– Na policiji je da utvrdi da li je Đurović bio pod uticajem neke sekte. Taj, ne mogu da kažem čovek, pre nego što je nasumično izabrao žrtvu, bio je ceo dan i noć na internetu i onda je odlučio da ubije prvog na koga naiđe. Zločin je, navodno, izvršio usled nezadovoljstva, a bio je podložan drogama. Pa narkotici i sekte idu ruku pod ruku! Potrebno je proveriti da li je on uoči zločina, osim na društvenim mrežama, bio i na „dark netu“, gde se okupljaju satanisti. Ako i nije bio član neke sekte, to ne znači da nije satanista jer u poslednje vreme sve je više samostalaca koji praktikuju satanističke obrede – objasnio je Pastuović.

On je nedavno, gostujući na TV Hepi, upozorio da je u Srbiji u toku proces osnivanja satanističke crkve i da su u narednom periodu mogući naizgled bizarni zločini, a u čijoj pozadini je zapravo delovanje sekti. Pastuović je tada upozorio i da je sasvim moguće da se zločin dogodi na neki verski praznik.
Samo nekoliko dana kasnije, na Svetog Savu, ubijen je student iz Čačka Miloš Mileusnić.

– Tokom praznika pojačano je delovanje sekti. Naravno da bi ubistvo na Svetog Savu mogao biti deo rituala neke sekte – naveo je Pastuović.

I njegov kolega sektolog Zoran Mijaljević kaže da je bilo nagoveštaja da će se u Beogradu osnovati satanistička crkva.

Stradali Miloš M. Foto: Facebook

– Ipak, trenutno ne postoji neko ko će od malih grupica uspeti da napravi neku ozbiljnu, veliku organizaciju. Na sreću, nismo Amerika i mislim da do stvaranja takve, uticajne satanističke crkve neće doći. Što se tiče ubistva na Zvezdari, ja nisam siguran da li je Neđeljko Đurović bio pod uticajem sekte, ali kod njega je očigledno došlo do izmene svesti, koja je počela verovatno godinama unazad. Da bi počinio ovakav zločin, bio je samo potreban neki okidač, ali tek treba da se utvrdi kakav – smatra Mijaljević.

ČUDNO PONAŠANJE

Da je Neđeljko u poslednje vreme zaista promenio ponašanje potvrdile su nam posle zločina i njegove kolege iz kostolačkog preduzeća „Rio“.

– Bio je uglavnom miran, ali je znao iznenada da se pobuni i podigne glas ako mu neko kaže da uradi nešto, a on smatra da to nije njegov posao. Tada je znao da bude i neprijatan – rekao je kolega ubice.

I Neđeljkov otac Bojica je posle zločina kazao da njegov sin sigurno nije bio pri sebi kad se latio noža.

– Promenio se u poslednjih 10 dana… Dva dana pre ubistva, pozvao me moj prijatelj, Neđeljkov direktor u firmi „Rio“ i rekao mi da moj sin hoće da da otkaz. Kazao je da se Neđa čudno ponaša – ispričao je Bojica i dodao:

Bojica Đurović/Foto: Privatna arhiva

– Pozvao sam Neđu, pa smo se videli i popričali. Tada mi je rekao da hoće da da otkaz i da želi da promeni sve u svom životu. Kazao je da se nešto u njemu lomi, ali ne zna šta tačno.

Bojica je dodao i da je Neđeljko oduvek voleo da satima bude za kompjuterom, ali je bio sklon i narkoticima.

– Verovatno je u poslednje vreme uzimao neke jače droge, jer je bio agresivan, a inače je bio veoma osetljiv i nežan. Nije voleo oružje… Ne znam zašto je ovo uradio… – kroz suze je tada ispričao Bojica.

(tpknews.com/Agencije)
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close