POLITIČKI TRANSFER U POŽAREVCU: Saša Valjarević napustio SPS i postao Naprednjak

Minulog ponedeljka u Požarecu odjeknula je transfer bomba, ne fudbalska, već politička.

Naime, radi se o Saši Valjareviću, viđenijiem članu požarevačkih socijalista, koji je u ponedeljak 11. februara napustio SPS i pristupio u Srpsku naprednu stranku. Nekadašnji gradonačelnik Požarevca i bivši predsednik Srpske radikalne stranke u Požarevcu, Saša Valjarević napustio je Socijalističku partiju Srbije i prešao u Srpsku naprednu stranku, potvrdio nam je ovu vest sam Valjarević. Istog dana ušao je u kabinet gradonačelnika pošto je postavljen na mesto savetnika gradonačelnika Požarevca za kapitalne investicije u javnim preduzećima.

Valjareviću funkcija savetnika gradonačelnika nije prva jer je bio i savetnik gradonačelnika, 2012. i 2013. godne za investicije u kabinetu Miomira Ilića.

Pre nego što je počeo da se aktivno bavi politikom kao član SRS-a Valjarević je do 2004. godine obavljao poslove rukovodioca pomoćne mehanizacije u nekadašnjim Termoelektranama i kopovima Kostolac.

Od 2004. do 2005.godine bio je član opštinskog veća u Požarevcu. Na mestu direktora Komunalnih službi kao kadar radikala bio je od 2005. do 2007.godine. Za narodnog poslanika izabran je 2007. godine, da bi 2008. godine postao gradonačelnik Požarevca.

Ostavku je podneo posle 6 meseci na čelu Grada Požarevca, kada je SPS napustila koaliciju sa njegovom SRS i Demokratskom strankom Srbije i osnovala novu sa Demokratskom strankom, gde je umesto njega za gradonačelnika Požarevca postavljen Miodrag Milosavljević, kadar Demokratske stranke.

Od 2009. do 2012. godine Valjarević obavlja funkciju pomoćnika direktora u Komunalnim službama i šefa odborničke grupe SRS-a u gradskom parlamentu. Nakon prelaska iz Srpske radikalne stranke u Socijalističku partiju Srbije 2012. godine, Valjarević je vratio odbornički mandat radikalima, a gradonačelnik Miomir Ilić ga postavlja za savetnika za investicije u svom kabinetu.

Valjarević od 2013.godine preuzima funkciju direktora Vodovoda i kanalizacije na koju biva izabran javnim konkursom.

Na čelu Vodovoda i kanalizacije, Valjarević je ostao gotovo do kraja 2016.godine. Pored čestih zahteva za njegovu smenu, razrešen je tek nakon što je sam podneo ostavku na funkciju u Vodovodu.

Nakon toga, Valjarević se vratio u Komunalne službe gde postaje Izvršni direktor ovog javnog preduzeća.

Novopečeni napredednjak Saša Valjarević kaže da se sa svojim bivšim drugovima iz SPS-a prijateljski rastao i da su mu oni poželeil puno sreće i uspešan rad u novoj partiji, a da se na ovaj korak odlučio, pošto izuzetno ceni Vučićevu energičnost i operativnost u rešavanju problema, jer smatra da je on terenski radniki I operativac i da će u novoj partiji moći da realizuje svoje ideje i projekte koje su napravljeni dok je bio na čelu požarevačkih komunalnih službi, a sad su u fazi realizacije.

– Glavni razlog mog prelaska u SNS je taj što moje veliko iskustvo i rad stečen u 15 godina moga poslovanja u javnim službama želim da konkretizujem i materijalizujem zarad poboljšanja sve opšteg stanja u požarevačkim komunalnim službama, što to u SPS-u nisam mogao da ostvarim jer je ta stranka postala veoma pasivna u realizaciji konkretnih projekata. Oduševila me je i prodornost, operativnost i posvećenost predsednika Vučića u njegovom radu za boljtiak Srbije, te sam poželeo da sledim njegov primer i dam svoj lični doprinos u poboljšanju opšteg stanja, kako u gradu u kome živim tako i u celom društvu. Gradonačelnika Požarevca, Baneta Spasovića, gde sam ušao u njegov kabinet kao njegov savetnik za kapitalne investicije, smatram za izuzetno vrednog i sposobnog čoveka koji stoji na usluzi građanima Požarevca u rešavanju nagomilanih gradskih problema. Takođe, smatram da su njegov ceo kabinet i saradnici izuzetno radni i posvećeni svom poslu, i da ći im i ja, kao novo pridošli član uspešnog tima, pomoći svojim iskustvom i znanjem u daljem radu – rekao je Valjarević zašto se odlučio da postane naprednjak.

On je rekao da je po obrazovanju diplomirani ekonomista za završenim masterom i posebno naglasio, pošto mu mnogi spočitavaju njegovo obrazovanje, da je završio državni fakultet, mada izuzetno ceni i privatne, najpre Višu ekonomsku školu u Beogradu, a Ekonomski fakultet u Nišu, gde je diplomirao i kasnije odbranio masterski rad.

Saša Valjarević je oženjen i iz prvog braka ima dve ćerke. Jedna ima 27 godina i diplomirala je na Elektrotehničkom fakultetu, gde je i odbranila masterski rad, I danas radi na Institutu”Mihajlo Pupin, dok druga ćerka ima 22 godine i studira psihologiju na Filozovskom fakultetu u Beogradu.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker