SAOPŠTILA ODLUKU: Ana Ivanović završila tenisku Karijeru! (VIDEO)

Srpska teniserka Ana Ivanović saopštila je na svom Fejsbuk profilu da završava igračku karijeru.

Nekadašnja prva igračica sveta odlučila je da se povuče u 29. godini zbog, pre svega, nemogućnosti da se i dalje takmiči na najvišem nivou.

Ivanovićeva je prošle sezone odigrala svega 31 meč, zabeleživši 15 pobeda, zbog problema sa nekoliko različitih povreda, dok je drugi deo sezone u potpunosti propustila.

Najveći uspeh ostvarila je 2008. kada je osvojila Rolan Garos, postavši istovremeno i prva igračica sveta. To zvanje zadržala je 12 nedelja, a osvojila je ukupno 15 WTA titula i zaradila 15.510.787 dolara.

“Imam važne vesti koje želim da podelim sa vama, nisam htela nigde drugde da objavim ovu informaciju jer mislim da vi zaslužujete da saznate prvi. Odlučila sam da se povučem iz profesionalnog tenisa. Teška odluka, ali ima dosta razloga za slavlje. Igram tenis od pete godine, kada sam videla Moniku Seleš na televiziji. Roditelji su mi pružili puno podrške, a svojevremeno sam bila prva na svetu. Bila sam prva na svetu 2008, osvojila sam 15 WTA titula, igrala tri Grend Slem finala, Fed kupova, kao i mnogo nezaboravnih mečeva. Mogu reći da je to odlično za devojku iz Srbije, ali pošto više nisam u mogućnosti da se i dalje takmičim na najvišem nivou, moram da se povučem. Šta dalje? Postaću ambasador sporta i zdravog života i istraživaću prilike u biznisu, modnoj industriji, između ostalog. Takođe, imaću više vremena za svoje filantropske aktivnosti, uključujući i rad za UNICEF. Pored toga, ko zna? Sve što mogu reći je da živim svoje snove i zaista se nadam da ću pomoći drugima da rade to isto. Zato, nemojte biti tužni. Budite optimistični uz mene. Šaljem ljubav i veliku zahvalnost svima koji su mi pomogli da živim najlepši život. Volim vas sve i hvala. Vaša Ana”, rekla je vidno emotivna Ivanovićeva.

Anin uspon u karijeri počeo je 2004. kada je kao juniorka igrala polufinale Vimbolona, a iako je izgubila, te sezone vezala je 26 uzastopnih pobeda na ITF turnirima i osvojila četiri turnira.

Tu 2004. počela je kao 705, a završila je kao 97 igračica sveta.

Kao seniorka, već naredne godine osvaja prvi WTA turnir, kada je u Kanberi savladala Melindu Cink sa 7:5, 6:1 i sezonu završila kao 16. na planeti.

Najblistaviji trenutak u karijeri jeste osvajanje Rolan Garosa 2008. godine kada je ujedno postala i prva teniserka sveta, a na tom mestu zadržala se ukupno 12 nedelja.

Ipak, posle toga usledio je veliki pad u njenoj igri, nije uspela da održi kontinuitet, ali se ipak 2014. vratila u sam vrh, pošto je osvojivši četiri titule došla do petog mesta na svetu.

Iako je veći deo svoje karijere provela među dvadeset najboljih ostaje žal da nije u pravoj meri pokazala i prikazala svoj ogromni talenat.

Za 13 godina bavljenja tenisom osvojila je ukupno 15 titula, uključujući i turnir iz Premijer Serije, dok je sa reprezentacijom Srbije poražena u finalu Fed kupa od reprezentacije Češke. Branila je boje naše zemlje i na Olimpijskim igrama u Londonu i Rio de Žaneiru, dok je za deset godina sakupila 29 mečeva i ostvarila 20 pobeda.

Jednako uspešna bila je i u marketingškim vodama, pošto poseduje doživotni ugovor sa proizvođačem sportske opreme Adidas, kao i Rolexom. Ambasador je UNICEF, dok se ove godine udala za prosavljenog nemačkog reprezentativca Bastijana Švajnštajgera.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker