VOZAČI, PAŽNJA: Saobraćajna policija u Braničevskom okrugu testira novi sofisticirani noćni radar

Vozači u Braničevskom okrugu će od danas, pa do 23. februara, biti na udaru opsežne kontrole saobraćajne policije koja će prvenstveno 24 časa proveravati brzinu kretanja vozila.

Svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača, a prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu saobraćajni policajci će kontrolisati i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve.

U okviru ove akcije, koja se sprovodi na svim putevima u Braničevskom okrugu, biće merena brzina i noću novim sofisticiranim radaro kojem, kako kažu, ne mogu pobeći ni najbrži vozači.

Prednost ovog novog sofisticiranog radara u odnosu na druge radare, kao i stacionirane radare, je što funkcioniše u svim atmosferskim uslovima, danju, noću, po magli, snegu i kiši. Prikuplja videozapise za počinjeni prekršaj, fotografiju visoke rezolucije, gde policijski službenici identificiraju vozilo, registarske oznake i mogućnost vizuelne karakteristike osobe koja upravlja vozilom, kao i mogućnost printanja fotografije i pregled videozapis.

Uređaj u sebi ima i GPS pa se automatski prikupljaju i podaci o mestima na kojima je korišten. Koristi pouzdane šifrirane podatke, zbog čega su dokazi uvek sigurni. Takođe, ometači im ne mogu ništa.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker