ŠAMPION JE ZASPAO: Mali Duki preminuo u Barseloni

Dušan Todorović, četvorogodišnji dečak iz Svilajnca koji je bolovao od karcinoma neoblastoma, preminuo je u bolnici u Barseloni.

Foto: Facebook

Otac mališana Aleksandar Todorović objavio je potresnu poruku na svom Fejsbuku: “Spavaj.. Sine! Dosta si se namučio, mirno spavaj, dovoljno si postigao u životu, ŠAMPIONE!”, napisao je otac.

Dušan je u Barselonu otišao sredinom septembra, nakon što je u Srbiji pokrenuta akcija prikupljanja pomoći za nastavak njegovog lečenja.

Uprkoj lavovskoj borbi, Dušan je izgubio najvažniju bitku.

Borba za život ovog dečaka podigla je Srbiju na noge, a novac se sakupljao na sve strane, a Fondacija “Podrži život”, koja je pokrenula akciju prikupljanja pomoći za to dete, apelovala je da se novac hitno skupi.

Kada je još sve bilo neizvesno, a Dušanovo stanje bilo kritično, u subotu, 15. septembra, odjeknula je vest da je sav novac prikupljen (ukupno nešto više od 191.000 evra), zahvaljujući anonimnom donatoru, koji uplatio tih nedostajućih 70.000 evra, direktno na račun klinike u Barseloni.

Kasnije se ispostavilo da je reč o fudbaleru Nemanji Matiću.

Nekoliko sati kasnije u Svilajnac je stigao helikopter Vlade Srbije po Dušana, a zatim je iz Beograda avionom Vlade Srbije prevezen u Barselonu.

Tamo su mu urađene potrebne analize, ali nastavak lečenja raka nadbubrežne žlezde – neuroblastoma, koji mu se pre tri meseca vratio, nije dočekao.

(N1)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker