Sajam Dunava u Golupcu

U Golupcu se od 27. do 29. jula održava tradicionalni “Sajam Dunava”, jedanaesti po redu, na koji se očekuje nekoliko hiljada gostiju iz svih krajeva Srbije.

Za posetioce je pripremljen program “Zlatne ruke”, koji se održava u etno-dvorištu, uz izložbu starih zanata, suvenira, proizvoda narodne radinosti i tradicionalne hrane. U sportskom delu programa održaće se takmičenje u jedrenju, pecanju i odbojci na pesku, a najavljeni su i viteške borbe i moto skup. Održaće se i čuveno takmičenje u kuvanju riblje čorbe “Golubački kotlić”, koji se organizuje 53. put, sa učesnicima iz svih krajeva zemlje, među kojima će osvajači prva tri mesta dobiti 60.000, 40.000 i 30.000 dinara. Na programu su i koncerti KUD-ova, grupe „Kiki i piloti“, Dejana Petrovića i „Big benda“, Miloša Radovića i Marije i Rastka. Organizatori najavljuju i sedmu Likovnu koloniju „Gvozdena kapija“, a za najmlađe pozorišnu predstavu i slikarsku radionicu.

“Sajam Dunava” zajednički organizuju Turistička organizacija i opština Golubac, u cilju privredno-turističke promocije ovog podunavskog grada.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker