ISTRAGA SMRTI DVOGODIŠNJAKINJE: Sahranjena mala Amela Kočić, koja je preminula u požarevačkoj bolnici

U Požarevcu je u petak sahranjena dvogodišnja Amela Kočić, koja je preminula u Opštoj bolnici Požarevac, u utorak uveče 9. aprila, usled nepoznatog uzroka.

Dvogodišnja Amela u naručju rođake

Šta je izazvalo smrt trebalo bi da se utvrdi toksikološkim veštačenjem na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, koje je još uvek u toku. Toksikološke analize traju malo duže, pa će se krajnji rezultat znati tek narednih dana.

Devojčica je na požarevačko odeljenje pedijatrije primljena u ponedeljak uveče, kad ju je dovela majka, zbog povraćanja.

Amela je primljena u stabilnom stanju, ali joj je kasnije pozlilo. Kako je navedeno u smrtovnoj listi, u koju smo imali uvid, majka je izjavila kako je u detetovim rukama zatekla granule mišomora, ali ne zna da li je neku pre toga progutalo. Nije se znalo da li je ono povraćalo zbog mišomora ili zbog jagoda koje je jelo, pa je obavljeno ispiranje želuca, a kasnije je data infuzija. Međutim, devojčici je uskoro pozlilo i lekari nisu uspeli da je spasu.

Istragu o ovom slučaju vodi Više javno tužilaštvo, koje je o svemu obavestilo i Centar za socijalni rad.

U zavisnosti od rezultata analiza, videće se koje će se dalje mere preduzeti i da li će se konstatovati odgovornost majke preminule devojčice.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker