NEMA USLOVLJAVANJA NI UCENA: Rušenje aktuelne vlasti u Velikom Gradištu jedina opcija

Ne mogu ljudi da žive samo u strahu, da budu ko neki zečevi i da ljube nekog u dupe ko ima funkciju, bilo kakvu, ne bi li preživeli. To je jako teško. To možete neko vreme, ali posle toga čovek postane jako ljut.

Kako “TPKNEWS” saznaje, u Velikom Gradištu, pod velom tajne, u toku je novi pokušaj ujedinjavanja opozicije, prvi test lokalni izbori naredne godine. Njihov moto je: Nema uslovljavanja ni ucena, rušenje aktuelne vlasti jedina opcija.

Jedinstvo celokupne opozicije u Gradištu, jedini je put do smene aktuelnog režima na čelu sa predsednikom Draganom Milićem, koji u Velikom Gradištu opstaje već dve decenije.

Ovu “formulu”, ponavljanu mnogo puta, ali nikad uspešno realizovanu, ponovo je aktuelizovala novoosnovana opozicija u Velikom Gradištu, koja se na sastanku pre tri dana dogovorila o budućem zajedničkom delovanju, i pozvala sve opozicionare iz opštine na jedan front, na svim nivoima, za smenu vlasti u Gradištu.

– Ova novoosnovana opozicija, koja je nastala iz nekadašnjih kadrova vladajuće koalicije, ali, i još uvek aktuelnih članova koji nisu zadovoljni načinom i radom aktuelne vlasti prevazišle su sve ranije nesporazume, i dogovorile se o savezu, pa zašto to ne bi mogli i ostali – kaže za “TPKNEWS” lider opozicije. – Pozvali smo sve da kroz jedinstveni opozicioni i građanski front, smenimo ovu vlast koja u kontinuitetu vlada već više od dve decenije. Pažljivo ćemo graditi opoziciono jedinstvo, ne uslovljavajući, niti ucenjujući nikoga -, naveo je lider novoosnovane opozicije.

NAPRAVITI ŠTO ŠIRI FRONT

Novoosnovana opozicija smatra da se ova vlast ne može rušiti na lokalnim izborima, i da jedinstveni nastup opozicije po selima nije prioritet.
– Čak i da opozicija ostvari dobar rezultat, to ne bi značajno ugrozilo ovaj režim. Suština je napraviti što širi front, uključiti nevladine organizacije, intelektualce, ali i ljude iz dijaspore i svih naselja u opštini i napraviti pritisak na aktuelnu vlast da podnese ostavku. Nakon toga, napraviti prelaznu vlast, koja bi za godinu stvorila uslove za prve fer i demokratske izbore u Velikom Gradištu – kaže lider opozicije.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker