NEMA USLOVLJAVANJA NI UCENA: Rušenje aktuelne vlasti u Velikom Gradištu jedina opcija

Ne mogu ljudi da žive samo u strahu, da budu ko neki zečevi i da ljube nekog u dupe ko ima funkciju, bilo kakvu, ne bi li preživeli. To je jako teško. To možete neko vreme, ali posle toga čovek postane jako ljut.

Kako „TPKNEWS“ saznaje, u Velikom Gradištu, pod velom tajne, u toku je novi pokušaj ujedinjavanja opozicije, prvi test lokalni izbori naredne godine. Njihov moto je: Nema uslovljavanja ni ucena, rušenje aktuelne vlasti jedina opcija.

Jedinstvo celokupne opozicije u Gradištu, jedini je put do smene aktuelnog režima na čelu sa predsednikom Draganom Milićem, koji u Velikom Gradištu opstaje već dve decenije.

Ovu “formulu”, ponavljanu mnogo puta, ali nikad uspešno realizovanu, ponovo je aktuelizovala novoosnovana opozicija u Velikom Gradištu, koja se na sastanku pre tri dana dogovorila o budućem zajedničkom delovanju, i pozvala sve opozicionare iz opštine na jedan front, na svim nivoima, za smenu vlasti u Gradištu.

– Ova novoosnovana opozicija, koja je nastala iz nekadašnjih kadrova vladajuće koalicije, ali, i još uvek aktuelnih članova koji nisu zadovoljni načinom i radom aktuelne vlasti prevazišle su sve ranije nesporazume, i dogovorile se o savezu, pa zašto to ne bi mogli i ostali – kaže za “TPKNEWS” lider opozicije. – Pozvali smo sve da kroz jedinstveni opozicioni i građanski front, smenimo ovu vlast koja u kontinuitetu vlada već više od dve decenije. Pažljivo ćemo graditi opoziciono jedinstvo, ne uslovljavajući, niti ucenjujući nikoga -, naveo je lider novoosnovane opozicije.

NAPRAVITI ŠTO ŠIRI FRONT

Novoosnovana opozicija smatra da se ova vlast ne može rušiti na lokalnim izborima, i da jedinstveni nastup opozicije po selima nije prioritet.
– Čak i da opozicija ostvari dobar rezultat, to ne bi značajno ugrozilo ovaj režim. Suština je napraviti što širi front, uključiti nevladine organizacije, intelektualce, ali i ljude iz dijaspore i svih naselja u opštini i napraviti pritisak na aktuelnu vlast da podnese ostavku. Nakon toga, napraviti prelaznu vlast, koja bi za godinu stvorila uslove za prve fer i demokratske izbore u Velikom Gradištu – kaže lider opozicije.

TPKNEWS
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close