Roman i Savić-Popović šampioni ciklo-krosa u Velikom Gradištu (VIDEO)

Prvenstvo Srbije u ciklo krosu održano je po peti put na Srebrnom jezeru kraj Velikog Gradišta, u nedelju 24. februara, u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i Sportskog saveza opštine Veliko Gradište.

Foto: SSOVG

Ukupno je bilo prijavljeno 105 takmičara koji su se takmičili u kategorijama od poletaraca do seniora i mastersa i to na deonici na kojoj je dužina jednog kruga 1.800 metara.

U idealnim uslovima i odlično pripremljenoj stazi, u konkurenciji seniora po sedmi put do pobede dolazi Aleksandar Roman ispred Andreja Galovića i Srećka Đokića.

Kod seniorki, od samog starta se odvojila Teodora Savić-Popović koja je iza ubedljivo ostavila Maju Savić i Janu Jolović.

U juniorskoj konkurenciji bilo je dosta neizvesno, a pobedu je odneo Admir Kolašinac ispred Nermina Ćatovića i Stevana Jovanova, dok je kod dama pobedu odnela Marija Tančik ispred Jovane Radovanović i Emilije Đačanin.

U masters kategoriji do pobede je došao Bojan Vasović, drugi je bio Slobodan Radovanović a treći Eduard Župan.

Najviše je bilo prijavljenih kadeta, a do pobede je došao Mihajlo Stolić ispred Luke Bojovića i Nikole Brenesela, a kod kadetkinja Bojana Vujasinović je bila ispred Valentine Vuković i Marije Jolović.

U mlađim kadetima do titule je došao Dario Cibić Parčetić, drugi je bio Nikola Bogdanović a treći Boško Veličić, dok je kod koleginica Dunja Čabanović bila ispred Anje Stojšić i Marije Pavlović.

Kod poletaraca (13+) pobednik je bio Konstandin Tomić ispred Denisa Ćatovića i Ali Ćosovića, a kod poletarki Aleksandra Stanić je bila ispred Nike Ratkovića i Jovane Pavlović.

U najmlađoj kategoriji (11+) pobedio je poletarac Andrej Perić, drugi je bio Veljko Slavković i treći Petar Pavlović, dok je kod devojčica pobedu odnela Tara Čulić ispred Zoje Ratković i Helene Petrušić.

Posle trke i oficijalnog dela proglašenja najboljih, Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, uručio je zahvalnicu Predsedniku Biciklističkog saveza Srbije, Branku Banoviću, za uspešnu dugogodišnju saradnju.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker