VOZAČI, OPREZ: Rigorozna kontrola tokom praznika u Braničevskom okrugu

Tokom predstojećih praznika na putevima u Braničevskom okrugu očekuje se pojačan saobraćaj. Proteklih godina tokom uskršnjih praznika dogodio se veliki broj nesreća sa smrtnim ishodom i teškim telesnim povredama upozoravju stručnjaci.

Foto: D.P.

Više automobila na putevima, uz povećanu nervozu vozača dovodi i do potencijalne opasnosti, da se nakon druženja uz čašicu, sedne za volan u alkoholisanom stanju. To je po novom zakonu veoma skupo a može se stići i u zatvor.

Iako će mnogi četiri dana praznika iskoristiti za izlete ili kraća putovanja sa svojim porodicama treba imati na umu da se baš tada po pravilu u prelaznom preiodu iz zime u leto dešava najveći broj saobraćajnih udesa.

U Agenciji za bezbednost saobraćaja kažu da se saobraćajne nezgode sa smrtnim posledicama najčešće događaju na otvorenim deonicama državnih puteva što ukazuje da je brzina jedan od uzročnika smrtnog stradanja u saobraćajnim nezgodama.

U MUP-u kažu da su spremni za kažnjavanje po novim, višim tarifama. Upozoravamo da se mora vezati pojas i na zadnjim sedištima, da se ne sme voziti u alkoholisanom stanju i naravno da se poštuje ograničenje brzine.

Patrola u Braničevskom okrugu će biti na svim putnim pravcima a vozačima koji se spremaju na put preporučujemo da budu stpljivi jer i mala nepažnja može odneti nečji život i veliki praznik pretvoriti u veliku tragediju.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker