REZULTATI ISTRAGE: Iz RTB “Bor” za tri godine ukradeno 243 kilograma zlata!

Iz pogona Rudarsko-topioničarskog basena “Bor”od 2014. do sredine 2017. godine ukradeno je tačno 243 kilograma zlata – pokazali su rezultati istrage.

Foto: LJ. Aleksić/RTB Bor/Profimedia

Kako se procenjuje, u zavisnosti od cene tog plementitog metala, koja varira na svetskim berzama, RTB je oštećen za sumu između osam i devet miliona evra, objavile su “Novosti”.

Od osumnjičenih je oduzeto 48 nekretnina, koje su navodno bile u njihovom ili vlasništvu članova njihovih bližih rođaka. Reč je o stanovima, lokalima i vikendicama širom Srbije. U pretresu stanova i drugih prostorija osumnjičenih, pronađeno je 136.765 evra, 3.897 dolara i 98.000 dinara, kao i više od kilograma zlatnog nakita!

Podsetimo, zbog sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa 10. maja prošle godine uhapšena su četiri radnika RTB – I. S. (43), Z. P. (52), G. P. (44) i D. M. (45) – koji su zaposleni u Radnoj jedinici za proizvodnju plemenitih metala, poznatijoj kao “Zlatara’’.

Uz njih, slobode je tada lišen i S. S. (42), bivši radnik “Zlatare’’, kao i D. M. (44) i Z. I. (49), nekadašnji radnici preduzeća „Zaštita“, koje je ranije obezbeđivalo RTB.

(Tpknews.com/Večernje Novosti)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. SOSA_ALHEMIJA

    Umesto da uhapse bivšeg čelnika RTB Bor Spaskovskog zbog kriminala, manipulacije i uzurpacije državne imovine kao svoju uz podršku mentora iz vlasti sa milionskom odštetom u evrima RTB Bor oni hapse ljude za štetu od 243 kg zlata uz neproverenu njegovu i njihovu podršku. Pravda bi bila da i njima se sudi i sudi onima koji su naneli milionsku štetu RTB Bor i državi, ma iz kog kruga kriminala bili. Bez znanja Spaskovskog u RTB Bor nije moglo ništa da se uradi, pa ni krađa zlata, bakra, para i srebra. Da li se pita neko zašto je Sosa zatvorio firmu “Zaštita” doo i angažovao beogradsku firmu, svoje rodbine i prijatelje, da štiti imovinu RTB Bor. Zaštitila je, a dobro bi bilo da se otvore fioke u SUP, koje su pune sa optužbama Sose, (naj)bliži vlastima poltronstvom, šlihterajom, klimoglavstvom i uvlakaštvom.Ako nije RTB Bor ostvario rekordnu proizvodnju bakra i profite, pod komandnom palicom Spaskovskog, ostvario je rekorde u krađi zlata, bakra, srebra i pare, troškovima proizvodnje, cvetanje kriminala, poltronstva, šlihteraja, dup*uvlakaštva na svim nivoima. Za to niko nije kriv, a niko nije i zaslužan, RTB Bor nestade, a pokradeni kapital promenio vlasnika.

  2. SOSA_ALHEMIJA

    Umesto da uhapse bivšeg čelnika RTB Bor Spaskovskog zbog kriminala, manipulacije i uzurpacije državne imovine kao svoju uz podršku mentora iz vlasti sa milionskom odštetom u evrima RTB Bor oni hapse ljude za štetu od 243 kg zlata uz neproverenu njegovu i njihovu podršku. Pravda bi bila da i njima se sudi i sudi onima koji su naneli milionsku štetu RTB Bor i državi, ma iz kog kruga kriminala bili. Bez znanja Spaskovskog u RTB Bor nije moglo ništa da se uradi, pa ni krađa zlata, bakra, para i srebra. Da li se pita neko zašto je Sosa zatvorio firmu “Zaštita” doo i angažovao beogradsku firmu, svoje rodbine i prijatelje, da štiti imovinu RTB Bor. Zaštitila je, a dobro bi bilo da se otvore fioke u SUP, koje su pune sa optužbama Sose, (naj)bliži vlastima poltronstvom, šlihterajom, klimoglavstvom i uvlakaštvom.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker