NESVAKIDAŠNJA SAOBRAĆAJKA U CENTRU POŽAREVCA: Renoom udario Zastavu 128, a ona biciklistu (FOTO)

U sredu, oko 13 časova, preko puta požarevačke Ekonomske škole dogodio se lančani udes u kome su učestvovala dva automobila i jedan biciklista.

U udesu nije bilo stradalih, jedino je biciklista zadobio telesne povrede a o stepenu povreda za sada se ne zna ništa, pošto je odmah kolima hitne pomoći odvezen u požarevačku bolnicu na urgentno odeljenje gde mu se ukazuje pomoć i utvrđuje stepen povređenosti.

Nesreća se desila kada je vozač „Zastave 128“ hteo da se parkira na slobodno mesto, ali ga je, ne poštujući odstojanje i rastojanje, otpozadi udario „Reno-Megan“. Nošen inercijom Zastava je nastavila da se kreće unapred i tom prilikom prednjim delom udarila u bicikl koji se uključivao u saobraćaj. Bicikl kojim je upravljao radnik Komunalnog preduzeća Milan Milenković (40) iz Požarevca, koji je radio na održavanju čistoće u reonu oko pijace i Centra za kulturu, podleteo je pod vozilo koje je prednjim točkovima prešlo preko njega. Biciklista je od udarca, srećom nije pao pod točkove automobila, već je pao na desnu stranu trotoara. Dok je ležao na trotoaru, okrvavljen, dezeorjentisan i ugruvan prolaznici su pritrčali da mu pomognu. Neko je pozvao hitnu pomoć koja je za par minuta pristigla na lice mesta i zbrinula povređenog.

Hitna odvozi povređenog biciklistu

Vozač Zastave 128 Aleksandar Janković (30) iz Lučice kod Požarevca, dok je čekao da policija dođe na uviđaj, nervozno kaže da ga je otpozadi udario auto, dok je pokušao da se parkira.

– Hteo sam da se uparkiram na obeleženo parking mesto, kako bih zalepio umrlicu na srednjoj Ekonomskoj školi kako bi radnici te škole bili obavešteni o smrti mog prijatelja, inače bivšeg profesora te škole i poznatog srpskog pisca, Slaviše Radovanovića Cara. Dao sam desni žmigavac i počeo da se uparkiravam. Stao sam da propustim biciklistu koji se tog trenutka sa desne strane uključivao u saobraćaj. Odjednom, neko me je otpozadi zakucao a ja sam nastavio da se napred krećem. Pokušao sam sve kako ne bi udario u biciklistu, ali u tome nisam uspeo. Ukočio sam koliko sam mogao i prednjim delom udario u bicikl i biciklistu. Odmah sam izašao i pritčao da pomognem povređenom, koji je ležao na trotoar krvave ruke – priča vozač Zastave.

Vozač Zastave 128 Aleksandar Janković

Vozač RENO-Megana Dalimir Pavlović (21) iz Krivače, opština Golubac, kaže da mu je, trenutak pre nego što je otozadi udario u Zastavu 128, zazvonio mobilni telefon i da je mahinalno krenuo da se javi, što je dovelo do toga da izgubi pažnju i udari u vozilo ispred sebe.

– Kretao sam se polako ulicom i ispred mene, kao i iza mene, bilo je dosta vozila. U jednom trenutku zazvonio mi je telefon i ja sam krenuo da se javim. Zbog toga sam prevideo crvenu Zastavu koja se uparkirivala. Pokušao sam da kočim, ali bilo je kasno, te sam je udario otpozadi, koja je, za nesreću, nastavila da se kreće i udarila biciklistu. Nije bitna materijna šteta, ona će da se nadoknadi. Važno mi je da biciklista prođe dobro, sa što manje povreda. Ostalo je ne bitno – sav uzrujan priča mladi vozač Reno Megana.

Vozač RENO-Megana Dalimir Pavlović

Na licu mesta stvorio se i Zoran Milenković, otac povređenog bicikliste sav uplašen za zdravlje svoga sina.

– Nadam se da nije mnogo povređen. Bio sam blizu mesta nesreće i odmah sam, zajedno sa snajom, dotrčao na lice mesta. Moj sin Milan radio je kao čistač ulice u Komunalno preduzeće i, verovatno je , završivši posao, krenuo kući. On je dosta slabovid jer mu je dioptrija -12, pa je, možda, i zbog toga došlo do nesreće, jer onako slabovid nije video, niti procenio situaciju – zabrinuto priča otac bicikliste.

Otac bicikliste Milana Zoran Milenković

Nakon što je otišla Hitna pomoć sa povređenim na mesto udesa došlo su dve patrole saobraćajne policije, koje su napravile uviđaj. Urađen je alko test obojice vozača koji je pokazao da oni nisu bili u alkoholisanom stanju, pošto je “dreger“ kod obojice pokazivao nula promila.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker