REGIONALNI PROJEKAT: Obuka za poljoprivrednike u Petrovcu na Mlavi

U Kučevu je 29. marta održana obuka na temu „Seoski turizam – prilika za veće prihode seoskih gazdinstava“.

Foto: Košnice sa pčelama

Dan ranije, obuka je održana i u Petrovcu na Mlavi, na temu „Unapređenje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz sektora prerade mleka – proizvodnja autohtonih vrsta sireva“.

Obuke se sprovode u okviru regionalnog projekta “Ukusi regiona – promovisanje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda sa dodatom vrednošću za unapređenje ekonomskih kapaciteta porodičnih gazdinstava” koji realizuje Regionalna razvojna agencija “Braničevo-Podunavlje” u saradnji sa partnerima i saradnicima iz regiona.

Ciljevi obuka su sticanje stručnih znanja radi unapređenja proizvoda i za postizanje veće konkurentnosti i bolje tržišne pozicioniranosti. Teme će biti fokusirane na sektore prerade voća, povrća i mleka, kao i pčelarstvo, koji su kroz prethodno sprovedenu analizu identifikovani kao najperspektivniji.

Projekat se sprovodi u periodu od 24. oktobra 2018. do 24. jula 2019. godine, a njegova vrednost iznosi 22.000 dolara. On se realizuje u okviru šireg projekta „Pomoć trgovini – podrška proizvodnim kapacitetima sektora agro-industrije u Srbiji“ koji realizuju Program razvoja Ujedinjenih nacija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uz finansijsku podršku Ruske federacije.

M.V.
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close