PRITVOREN ZBOG UBISTVA U KAFANI: Rasvetljeno ubistvo u Češljevoj Bari kod Velikog Gradišta

Živislavu Steviću (70) iz Srednjeva, opština Veliko Gradište, na predlog zamenika Višeg tužioca sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu, odredio je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je u noći između subote i nedelje, oko tri sati ujutru, jednim hicem iz pištolja za koji nije imao dozvolu, usmrtio Dančeta Pajkića (51) iz Gareva.

Kafana „Lipov lad“ u Češljevoj Bari

Njemu je pritvor određen kako ne bi uticao na svedoke i zbog težine krivičnog dela zašta je osumnjičen koje moža da uzbudi javnost.

Ujedno pokrenuta je istraga gde će se saslušati svedoci očevidci događaja, kao i uzimanje iskaza od osoblja kafane „Lipov lad“ u Češljevoj Bari, u kojoj se desilo ubistvo. Tokom istrage uradiće se razna veštačenja, prevashodno sa obdukcije kojom će se utvrditi kako je nastupila smrt Dančeta Pajkića. Takođe, obaviće se i veštačenje psihičkog stanja osumnjičenog, da bi se utvrdilo koliko je bio uračunljiv prilikom izvršenja krivičnog dela ubistva zašta se tereti, pošto je bio u veoma alkoholisanom stanju. U prisustvu advokata iz Velikog Gradišta koga je sam angažovao, Stević je pred nadležnim tužiocem dao iskaz. U svom iskazu Stević je priznao delo za koje se tereti i rekao kako nije imao nameru da ubije Dančeta, već samo da zaplaši njega i ljude koji su bili sa njim, koji su ga prethodno vređali, tukli i ponižavali. – On je ispričao da je kobne noći sedeo u kafani sa drugom Šivetom, koga su Danče i njegovi drugovi za susednim stolom, vređali. U Jednom trenutku prišli su stolu za kojim su sedeli i fizički napali Šiveta. Živislav je pokušao da zaštiti svoga druga tražeći od napadača da prestanu da ga maltretiraju – priča naš izvor iz istrage šta je Živislav izjavi tužiocu prilikom saslušanja i dodaje: – Kada hi je Živislav upozorio oni su ostavili Šiveta i krenuli da se obračunaju sa njim udarajući ga i psujući: „Šta se ti drtino matora mešaš. Sad ćeš i ti dobiti po p…i urlali su pijani gosti koji su započeli kavgu.

Danče Pajkić se veseli u kafani u kojoj je ubijen

U svojoj izjavi osumnjičeni je naveo da se tom priliko osećao veoma poniženo pošto su ga tukli i vređali nekoliko decenija mlađi ljudi. – Pošto je bio veoma ponosan jer je po poreklu Dinarac iz Dalmacije Živislav je izašao iz kafane i otišao do svog automobila iz koga je uzeo pištolj kalibra 6,35 mm. Pošto su krenuli da vređaju i ponižavaju i njega, kad je stao u odbranu druga, on je otišao do auta i odande uzeo pištolj kalibra 6,35 mm. Kada se vratio u kafanu, oni su mu se podsmevali kako je uzeo igračku, a ne pištolj, zbog čega je on opalio u pod, vičući: „Sad će da vidite kako igračka puca i da svi stanete mirno, da vam deda pokaže ko je mator i koga ste vređali i tukli“. Nekolicina njih su zastali ali je Danče krenuo ka njemu u nameri da mu otme pištolj. Tu se, kako je Živislav naveo u svom iskazu, uplašio i opalio jedan metak, koji je Dančeta pogodio posred čela. Ovaj je mrtav pao na pod, a Živislav je mirno izašao iz kafane, gde je sačekao dolazak policije koja ga je razoružala i uhapsila – detaljno nam je ispričao naš izvor iz istrage šta jeŽivislav izjavio pred tužiocem.

Policija je tokom te večeri saslušavala sve goste i očevidce ali su oni bili toliko pijani da su neki samo mumlali, a drugi pričali nebuloze ne govoreći ništa konketno. Tek će na svedočenju tokom istrage dati pravu verziju događaja, pod uslovom da se sete.

Za krivično delo ubistvo, za koje se Stević tereti, zakonom je zaprećena kazna od 5 do 15 godina zatvora. Inače, kako saznajemo iz izvora bliskog istrazi, pokojni Danče i njegovo društvo poznati su po agresivnom ponašanju kada se napiju i da tada prave ekceei i izazivaju tuče. Inače Danče je bio osuđivan zbog nasilničkog ponašanja i zbog učešća u tučama.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker