RASVETLjEN SVIREPI ZLOČIN KOD ŽABARA: Uhapšen osumnjičeni zbog ubistva devizne penzionerke iz Porodina!

Policija je uhapsila G.M. (42) iz Velike Plane, zbog sumnje da je 30. septembra prošle godine ubio deviznu penzionerku Hristinu Ilić (81), u njenoj porodičnoj kući u Porodinu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, intenzivnim operativnim radom rasvetlili su teško ubistvo osamdesetjednogodišnje starice devizne penzionerke Hristine Ilić u Porodinu kod Žabara i uhapsili G.M. (1975) iz Velike Plane, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ovo krivično delo.

Pokojna Hristina

G.M. (1975) iz Velike Plane, se tereti da je, 30. septembra 2017. godine, u večernjim satima provalio u kuću u kojoj je starica živela sama u nameri da je opljačka, a potom je fizički napao i nožem joj naneo nekoliko uboda u vrat, a tragovi uboda bili su vidljivi i po telu. G.M. je Hristinu prvo mučio, ubadajući je nožem, da bi im otkrila gde drži novac i dragocenosti. Posle hapšenja, njemu je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden višem javnom tužiocu – saopšteno je iz Policijske uprave Požarevac.

Beživotno telo u lokvi krvi te kobne večeri pronašli su Hristinin sin Momčilo i unuk Dušan. Čim se u selu saznalo za ovaj zločin, meštani i su sumnjali da se radi o više napadača, jer su na to ukazivali tragovi u kući – šoljice od ispijenih kafa, omoti čokolada i opušci cigareta. Kako su nakon zločina pričale komšije, telo nesrećne žene bilo je u lokvi krvi, jer je imala više uboda nožem u vrat i po telu, a preko usta joj je bila zalepljena selotejp traka.

Kuća ubijene Hristine

Zbog toga su pretpostavili da je ona prvo mučena, verovatno da bi otkrila gde drži novac i zlato. U vreme zločina, pokojna Hristina bila je sama u kući, jer je snaja, udovica njenog pokojnog sina, tada bila u banji. Ulazna vrata na Hristininoj kući nisu bila obijena, pa se sumnjalo da su vrata već bila otključana ili je ona poznavala napadača i pozvala ga unutra.

Kako smo nezvanično saznali, iz kuće je, posle velike premetačine, nestalo oko 3.000 evra, dukati različite veličine i težine i zlatan nakit.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker