RAMPA ZA SRBE: Grci zabranili ulazak turistima iz Srbije do 15 jula!

Od jutros od 6 sati Grčka zatvorila granice za Srbe. Upozorenje građanima Srbije da ne kreću na put u tu zemlju.

Odluka vlade Grčke važi od jutros do 15. jula, a doneta je jer je veliki broj nasumično testiranih putnika koji su im stigli pozitivan na korona virus.

Vlada Grčke donela je odluku da od jutros od 6 sati pa sve do 15. jula zabrani ulazak turistima iz Srbije u tu zemlju nakon što se ispostavilo da je veliki broj nasumično testiranih putnika, koji su od 15. juna tamo, pozitivni na korona virus, potvrdio je za Kurir ministar turizma Rasim Ljajić.

Nije još poznato šta će biti sa uplaćenim aranžmanima građana koji su ovih dana trebali tamo da otputuju, ali je sigurno da oko 24.000 naših turista koji se tamo već nalaze svoja letovanja mogu nesmetano do kraja da završe.

“Upozoravamo građane da ne kreću na put prema Grčkoj kako bi se izbegla situacija da se veliki broj naših građana zatekne u putu ili na grčkim graničnim prelazima bez mogućnosti da uđu na teritoriju Grčke”, rekao je Tanjugu u nedelju ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je kazao da će naši građani, koji su kao turisti već u Grčkoj, moći da ostanu tamo do kraja aranžmana i da se potom vrate u Srbiju.

Portparol vlade u Atini Aristotelia Peloni, prenela je agencija ANA, rekla je da je “prema novim epidemiološkim podacima odlučeno da se obustavi ulazak srpskih državljana u Grčku od ponedeljka, 6. jula, od 06:00 časova ujutru, pa do 15. jula”.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker