TOTALNA OBUSTAVA RADA: Radnici pošte stupili u štrajk jer od plate ne mogu da žive, i neće odustati od zahteva

Totalna obustava rada – tako radnici pošte opisuju trenutni štrajk u glavnim distributivnim centrima u Srbiji, Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Pošiljke svih vrsta neće moći da stignu na svoja odredišta, a kako objašnjavaju radnici, još uvek se samo razmatra podela penzija penzionerima kao socijalno ugroženoj kategoriji. U štrajk su stupili i radnici pošte u Žagubici.

Od petka popodne radnici Glavnog poštanskog centra u Zemunu su u štrajku, što znači da su obustavli isporuku pošiljki. Od ponedeljka su tokom dana neke od pošti u znak solidarnosti sa njima obustavljale rad na određeno vreme.

Radnici Pošte nezadovoljni su, kako kažu, svojim niskim zaradama i njihov glavni zahtev je da plate, za koje kažu da su ispod republičkog proseka, budu povećane. Oni kažu da od tog zahteva neće odustati.

Oni koji su jutros izašli, ispred pošte na Novom Beogradu, da pruže podršku kolegama u štrajku, kažu da to čine “kako bi bilo bolje svima”.

Građani u najvećem broju slučajeva razumeju i podržavaju jer su i sami “u sličnoj ili istoj materijalnoj situaciji”.

Radnici naglašavaju da nijedan sindikat ne stoji iza štrajka, već kažu da je reč o “samoorganizovanom protestu radnika”.

Osim povećanja plate, među zahtevima se navode i oni koji se tiču “obezbeđivanja dovoljnog broja izvršilaca u tehnologiji”, kao i stavljanje van snage “svih rešenja o kaznama i premeštajima pravdanim potrebama posla”.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker