UBISTVO U ŠAPINU, KOD MALOG CRNIĆA: Psihijatrijski bolesnik usmrtio komšiju motkom (FOTO)

Uhapšeni je do sada više puta lečen u psihijatrijskim ustonovama pa će se sada obaviti veštačenje njegovog psihičkog stanja u trenutku izvršenja ubistva

Mlađan Vesić (42) zvani Braun iz Šapina, opština Malo Crniće, uhapšen je zbog sumnje da je u sredu ujutru motkom usmrtio svog komšiju Stanišu Mirkovića (68). Njemu je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti predat višem javnom tužiocu u Požarevcu. Kako smo saznali iz izvora bliskog policiji, Vesić je, u nervnom rastrojstvu, rano ujutru, oko dva sata, došao kod Mirkovića i motkom mu razlupao stakla na prozorima i vratima. Kad je ovaj izašao, uzeo je lopatu u samoodbrani, ali ga je Vesić usmrtio udarcima motke.

Ubicina kuića

Meštani kažu da se Mlađan do sada više puta lečio u Kovinu i Požarevcu i čude se što je slobodno šetao selom, pošto je opasan po okolinu. Ipak, nisu se nadali da je u stanju da izvrši ubistvo. „I jedan i drugi živeli su sami, u istoj ulici. Svi smo se jutros u selu iznenadili kad smo čuli da je Mlađan ubio Sinišu. Zaista nezapamćen zločin u našem selu“, kazao je meštanin Goran Stojković. Pokojni Siniša živeo je od socijalne pomoći i bio je teško bolestan, od karcionoma, a nedavno je imao i operaciju.

Kuća ubijenog Staniše

Uhapšeni Mlađan nekad je bio dobar majstor, bavio se zidarsko-fasaderskim poslom. Međutim, bio je psihički bolestan i sklon alkoholu, te je u toj kombinaciji imao nezgodnu narav. Veruje se da boluje od paranoične šizofrenije, pa je umislio da Siniša hoće da mu naudi, kao i mnogi drugi. Prema rečima našeg izvora ubica kada je uhapšen bio je izbezumljen, staklastog pogleda i svo vreme je bežao u stranu govoreći da hoće da ga ubiju, kao što je to hteo i Staniša.

Vrata koja je ubica razvalio

Neki od meštana, kažu, da je on često, kada mu se pomrači svest, napadao meštane tvrdeći da hoće da ga ubiju. – On se do sada više puta psihijatrijski lečio, po raznim bolnicama, a nekoliko puta se lečio i u Kovinu. Često je putem noću bezciljno lutao i nekoliko puta vozači su u poslednjem trenutku izbegli da ga pregaze. Dok je bio normalan, bio je vredan i zarađivao je kao zidar. „Prolupao“ je pre desetak godina, verovatno od očeve torture koju nije mogao da izdrži. Stalno ga je tukao i maltretirao, kao i svoju majku, koja to nije izdržala pa je, jadna, preminula. Njegov otac Dragosav više puta je bio osuđivan zbog nasilja i jednom je u zatvoru proveo pet-šest godina jer je grlićem flaše čoveku izvadio oko. I dok je boravio na slobodi stalno se tukao i pravio razne gluposti. Tako je pre nešto više od dve godine ispred seoske prodavnice izazvao tuču u kojoj je izvukao deblji kraj. Jedno vreme se lečio ali je ubrzo od posledica tuče preminuo. Njegov sin nakon očeve smrti ostao je sam da živi u kući i izdržavao se na razno-razne načine – pričaju meštani Šapina ne želeći da im pominjemo imena. Očigledno, u Šapinu još uvek zaziru od nasilnih Vesića.

Goran stojković

Nakon što bude saslušan u prisustvu branioca koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti, najverovatnije, protiv osumnjičenog biće pokrenuta istraga zbog ubistva i biće mu određen pritvor. U istrazi veštačiće se obdukcioni nalaz, saslušati svedoci i obaviti psihijatrijsko posmatranje osumnjičenog, kako bi se utvrdila njegova uračunljivost u trenutku izvršenja krivičnog dela za koje se tereti. Ako se utvrdi da je bio uračunljiv može biti osuđen na zatvorsku kaznu od 5 do 15 godina. Ako se izveštači da nije bio uračunljiv postupak se prekida i određuje mu se obavezno lečenje u odgovarajućoj ustanovi zatvorenog tipa.

SAHRANA

Ne zna se, kada će pokojni Staniša Mirković biti sahranjen, pošto treba da se uradi obdukcija, niti se zna ko će ga sahraniti jer Staniša nije imao svoju porodicu, niti se ikad ženio. Jedino ima sestru udatu u Trnjanu, ali se ne zna da li je ona u mogućnosti to da uradi. Ako to ona ne učini, najverovatnije, biće sahranjen o trošku opštine Malo Crniće.

UBISTVA

Ovo ubistvo jedno je od pet počinjenih u poslednje tri nedelje u Braničevskom okrugu. Ovakav visok stepen ubistava je nezapamćen u Braničevskom okrugu, pogotovu što su se unazad od pet godina na ovoj teritoriji događala pet-šest ubistava godišnje. Jedino je 1997. godina, bila izuzetak kada je za nedelju dana bilo sedam ubistava.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker