Prvih 300 radnika polovinom februara počinju sa radom u turskoj fabrici tekstila u Požarevcu

Prema ranijem dogovoru menandžmenta Ringelsana i predstavnika lokalne samouprave, namera i potreba ove turske tekstilne kompanije, da se u narednom periodu zaposli više od hiljadu radnika.

Turska tekstilna kompanija Ringelsan DOO Požarevac koja je od juna meseca prošle godine počela izgradnju i opremanje svoje fabrika na prostoru i u halama požarevačke šećerane, koju je grad Požarevac otkupio, počinje od 15 februara obuku prvih 300 radnika za rad u fabrici tekstila. Ujedno će raditi na proizvodima koje će se isporučiti inostranom kupcu.

Predstavnici Turske firme sa gradonačelnikom Požarevca

Prema rečima našeg izvora iz lokalne samouprave pomenuta fabrika je u završnoj fazi tehničkog i tehnološkog osposobljavanja objekta radi pokretanje proizvodnje, a sve iz razloga jer su potpisani višemiliomski ugovori sa stranim kupcima koji su oročeni i prva isporuka proizvoda iz Požarevca mora da se realizuju do kraja aprila tekuće godine.

Zbog toga podnet je zahtev Nacionalnoj službi zapošljavanja radi pribavljanja kandidata koji treba da se obuče za rad u fabrici tekstila, koji će se stručno osposobiti i zasnovati radni odnos na neodređeno vreme. U prvoj fazi u naredna tri meseca obučiće se i zaposliti 300 radnika. Obuka će početi već 15. februara, a uslovljen je otvaranjem konkursa kod nadležne NSZ, kao i brzinom zajedničkog delovanja službenika NSZ-a i menadžmenta Ringelsana. – Nakon uspešno završene obuke sa kandidatima, odnosno sa učesnicima programa, zasnovaće se radni odnos na neodređeno vreme sa naknadom za rad koja će biti uvećana za 20% od minimalne cene rada, dok će radnicima koji rade složenije poslove zarada biti određena u skladu sa njihovim kvalifikacijama i stručnom spremom-kaže naš izvor.

Proizvodna hala u šećerani

Inače, prema ranijem dogovoru menandžmenta Ringelsana i predstavnika lokalne samouprave, namera i potreba ove turske tekstilne kompanije, da se u narednom periodu zaposle više od hiljadu radnika u nekoliko faza.

Naredne faze do punog kapaciteta odvijće se kvartalno, tako da pomenuti broj od hiljadu radnika, očekuje da se zaposli do sredine sledeće godine.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker