Proglašeni najbolji sportisti Braničevskog okruga (VIDEO)

U Požarevcu, u petak, održana je 56. dodela priznanja najboljim sportistima Braničevskog okruga. Nagrade tradicionalno dodeljuje Sportski savez grada Požarevca i požarevački list Reč naroda.

Svečanost dodele sportskih nagrada otvorio je predsednik SG Požarevca Bojan Ilić koji je istakao da grad izdvaja značajna sredstva za razvoj sporta i tako će bit i nadalje.

“Cilj je da se sport učini dostupan svima, ne samo izgradnjom nove sportske infrastrukture već i podsticajem mladih, naročito u školama gde se fizički pripremaju. Stvaramo uslove koje će iznedriti vrhunske sportiste i ekipe ali u velikoj meri ulažemo u animiranje dece da se bave sportom”, rekao je Ilić.

“Znate da danas nije lako baviti se sportom, obzirom da pojedini sportisti nemaju najbolje uslove za rad. Grad izdvaja preko 70 miliona dinara za naše sportiste koji pronose slavu grada, jer Požarevac je prepoznatljiv ne samo po tradiciji koju ima već i po vama koji širite pozitivan pristup svemu ovome”, istakao je predsednik Sportskog saveza grada Slobodan Jović dodajući da Sportski Savez grada Požarevca i Sportski Savez Srbije takođe čine napore i pomažu danas sport.

U konkurenciji najboljih mladih selekcija priznanja su dobili mladi rukometaši MRK Požarevac, za prvo mesto na tabeli i ulazak u Drugu Ligu i Karate Klub „Železničar“, za 3. mesto na prvenstvu Srbije u katama.

Najbolje mlade sportististkinje su Milica Jović, članica Džudo Kluba „Bambi“, Jelena Živković, članica Atletskog kluba „Požarevac“ i Iva Rajić, članica Karate kluba „Požarevac 92“. Najbolji sportisti su Aleksa Obradović, član Košarkaškog Kluba Požarevac i Luka Gomiršek, član Karate Kluba „Požarevac 92“.

U kategoriji najboljih seniora pojedinačno nagrade uručene su Ani Blagojević, članica Ženskog Rukometnog Kluba „Požarevac“, Kristini Đorđić, iz ženske selekcije Američkog fudbala, Petru Vefiću, ovoga puta u seniorskoj konkurenciji, 1. mesto na višeboju Kupa Srbije za seniore, sveukupni pobednik Kupa Srbije u gimnastici, Ivici Jevtiću, kapitenu Odbojkaškog kluba „Mladi radnik“ i Bobanu Iviću, iz Stonoteniskog kluba „Požarevac“ osvajaču 3. mesta u singlu, 1. mesta u dublu i 1. mesta u miks dublu na prvenstvu Srbije.

Najbolja ženska seniorska ekipa je ŽRK„Požarevac“ dok najbolje muške seniorske ekipe su Odbojkaški Klub “Mladi Radnik”, finalista Kupa Srbije i trenutno prva ekipa na tabeli, Stonoteniski klub „Požarevac“ za osvojeno 3. mesto na Prvenstvu Srbije i Paraglajding klub „Beli Orlovi“ za ekipno osvojeno prvo mesto na državnom prvenstu u preciznom sletanju.

Ove godine za osvojene 152 medalje na svim rangovima takmičenja, uključujući i međunarodna takmičenja u džudo sportu dobio je mladi trener Milan Jović, trener Džudo Kluba „Bambi“ koji u svom klubu ima dva državna prvaka.

Uručivanje su takođe i nagrade u konkurenciji paraolimpijskih sportova. U ekipnoj konkurenciji, nagrada je dodeljena ekipi Kluba za sport i rekreaciju slepih i slabovidih „Polet“ za osvojeno 1. mesto u kuglanju u Ligi. U pojedinačnoj konkurenciji, za najbolju seniorku proglašena je Gordana Milošević, za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u kuglanju.

Plakete za izuzetan doprinos razvoju sporta na današnjem prijemu dobio je Bogić Anđelić. U bogatoj biografiji ovog sportskog radnika treba izdvojiti da je u Izvršnom odboru Fudbalskog Saveza Srbije bio u više navrata, da je bio član Izvršnog odbora Okružnog fudbalskog saveza, Predsednik Fudbalskog Saveza Podunavskog regiona, dugogodišnji sekretar i član rukovodstva Sportskog društva i Fudbalskog kluba „Rudar“ iz Kostolca.

Ovo laskavo priznanje je dobio i Predrag Janković, trener i takmičar. On je najuspešniji veteran Fudokan lige Srbije za 2016. godinu sa 7 zlatnih, 1 srebrnom i 1 bronzanom medaljom na državnim i međudržavnim takmičenjima, kao i Fudbalski klub „Sloga“ iz Dubravice za 80 godina postojanja kluba.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker