PRIZNANJE U BEČU ZA ALEKSANDRA VUČIĆA: Uručena mu počasna zlatna medalja Privredne komore Austrije

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručena je večeras u Beču Velika počasna zlatna medalja Privredne komore Austije, kao priznanje za sprovođenje reformi i unapređenje partnerstva sa Austrijom.

Foto:Tanjug / Zoran Mirković

Zahvalivši na priznanju koje mu je uručio predsednik Privredne komore Austrije Krištof Lajtl, Vučić je istakao da je u prethodnom periodu urađeno dosta na unapređenju ekonomskih odnosa sa Austrijom.

Pre nekoliko godina naša trgovinska razmena je bila manja od 650 miliona evra, a sada je veća od milijardu evra, rekao je Vučić i dodao da sve više austrijskih investitora dolazi u Srbiju.

U zemlji smo sproveli mnoge reforme i u poslednje dve godione imamo suficit u budžetu, javni dug smo smanjili sa 77 na 57 odsto bruto domaćeg proizvoda i nastavljamo da ga smanjujemo, a i nezaposlenost smo uspeli da smanjimo sa 25,9 na 12 odsto, kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao i da je Srbija u 2017.

privukla čak 52 odsto direktnih stranih investicija čitavog zapadnog Balkana, što je tri puta više od Hrvatske, koja je članica Evropske unije.

Lajtl je rekao da je saradnja Austrije i Srbije izuzetno dobra, na šta su svi ponosni.

Srbija je pouzdan partner Austrije i mi želimo da uvećamo obim naših trgovinskih odnosa i investicija, a mislim da naša zemlja može dosta da doprinese i razvoju turizma u Srbiji, kazao je Lajtl.

On je naglasio da je od izuzetnog značaja veoma dobra saradnja privrednih komora dve zemlje.

(Fonet)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker