SASLUŠAN UBICA STARICE: Pritvoren zbog zločina u Porodinu!

Danonoćnim tromesečnim radom požarevačke policije i tužilaštva, ubica identifikovan i uhapšen na Badnji dan

Danonoćniim radom Policijske uprave Požarevac i Višeg javnog tužilaštva, na Badnji dan uhapšen je Goran Mikuljević (47) iz Smederevske Palanke, sa prebivalištem u Velikoj Plani, zbog sumnje da je 30. septembra prošle godine ubio Kristinu Ilić (81) iz Porodina.

Ubijena Kristinu Ilić

Na predlog višeg javnog tužioca, osumnjičenom, koji je saslušan u prisustvu advokata po službenoj dužnosti, Viši sud odredio je pritvor do 30 dana. Za ovo krivično delo – teško ubistvo, zaprećena je kazna od 10 do 30 i 40 godina zatvora, jer je motiv bilo koristoljublje.

Kako saznajemo iz izvora bliskog istrazi, osumnjičeni je priznao delo za koje se tereti i do detalja ga opisao. On je rekao da je znao kako će Kristina u kući biti sama i da u njoj ima devize i zlatan nakit. – On je prvo staricu ubadao nožem, da bi mu rekla gde drži novac i zlato. Ona je prvo odbijala da mu to kaže, ali je kasnije priznala, pa je on iz kuće uzeo 3.000 evra, devet dukata i zlatan nakit. Nakon što se dokopao plena staricu je oblepio selotejp trakom i odvukao u kupatilo, stavivši joj joj selotejp na usta, a onda pobegao –, saznajemo iz izvora bliskog istrazi.

Osumnjičeni nije imao nameru da ubije staricu, što je rekao i istražnim organima, već mu je namera bila da je ubadanjem nožem natera da kaže gde drži novac i dragocenosti. Obdukcija je pokazala da je ona umrla pošto je iskrvarila zbog teških povreda. Inače, on je od ranije poznat policiji i više puta je osuđivan zbog razbojništva, krađa i ubistva.Inače, on je prošle godine izašao iz zatvora “Zabela”, gde je robijao 14 godina zbog ubistva.

Zločin u Porodinu dogodio se u porodičnoj kući ubijene Kristine, inače devizne penzionerke, kada je njena snaja, supruga njenog pokojnog sina sa kojom je ona živela, bila u banji. Telo starice prvi su otkrili sin i unuk, koji žive u drugoj kući u selu, posle čega su pozvali policiju.

Kuća u kojoj je ubijena Kristina Ilić

Prilikom saslušanja u policiji i Višem javnom tužilaštvu, uhapšeni je rekao da mu je žao starice i da nije imao nameru da je ubije. Rekao je da mu je samo bio potreban novac za život. On se nadao da će u kući Kristine, koja je penziju stekla u Nemačkoj, prema prethodno dojavi naći bogati plen od preko 100.000 evra, ali se ova njegova procena pokazala kao pogrešna. Pošto je ubica uhapšen, sada sledi zvanična istraga i sudsko-medicinska i psihijatrijska veštačenja radi prikupljanja dokaza za sudski postupak.

ODAHNULI

Meštani Porodina odahnuli su kad su čuli da je ubica Kristine Ilić uhapšen. Oni su prethodna tri meseca bili na stalnom oprezu zbog novog napada. Usamljene žene nisu smele da spavaju u svojim kućama, već kod rođaka i po komšiluku, kao što je bio slučaj i sa Kristininom snajom koja je vreme do hapšenja ubice provela u Nemčkoj.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker