PRIPREME ZA ZIMU: U Velikom Gradištu sve službe spremne za nastupajuću zimu

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, održao je sastanak sa nadležnima u Opštinskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama povodom priprema za predstojeću zimsku sezonu.

Od novembra do aprila javne službe funkcionišu po “zimskom“ režimu, koordinišući međusobno, kako bi se tokom ovih meseci obezbedilo normalno funkcionisanje grada, a građanima bolji uslovi u hladnim danima. Takođe, i tokom najkritičnijeg zimskog perioda službe su spremne za normalno odvijanje svih aktivnosti.

U školama u Velikom Gradištu, Srednjevu i Majilovcu kao i područnim odeljenjima spreman je ogrev za zimu i izvršene tople probe, a u srednjoj i osnovnoj školi u Velikom Gradištu grejaće se i sportske hale. Grejanje su na vreme obezbedili i Predškolska ustanova i Dom zdravlja, a za zimske temperature je spremna i Opštinska uprava.

Hladnoća i sneg neće iznenaditi ni Centar za socijalni rad koji je, zajedno sa Crvenim krstom, već pripremio listu najugroženijih domaćinstava i pojedinaca kojima treba obezbediti drva, hranu i lekove, a u kritičnim trenucima pomoć će pružiti i Vatrogasna služba. Sve aktivnosti prati i Štab za vanredne situacije opštine Veliko Gradište.

U Domu zdravlja u toku je nabavka još jednog sanitetskog vozila kako bi zadovoljili sve potrebe pacijenata dok služba za kućno lečenje radi bez problema. Trenutno se radi i na projektu rekonstrukcije Doma zdravlja koji će biti završen do kraja novembra.

Početkom narednog meseca biće isključena voda sa javnih česmi, a u turističko-rekreativnom centru slavine su već zavrnute. Što se vodosnabdevanja tiče, izvršene su poslednje pripreme i sistem je spreman za zimske dane, a nadležna služba obilaziće svakodnevno bunare o čemu će se voditi redovna evidencija. Takođe, na vodovodnu mrežu uskoro će se priključiti i naselja Kurjače i Majilovac. JKP “Dunav“ preuzelo je staranje o vodovodu u Kumanu i Carevcu, a u planu je i naselje Tribrode. Sledi još završna priprema vodotornjeva kao i čišćenje uličnih slivnika pred zimu.

Održavanje puteva i trotoara je od naročite važnosti u zimskoj sezoni pa su i ovde izvršene potrebne pripreme, nabavljena so za posipanje i obezbeđena vozila za čišćenje snega. Svakako, građani i vlasnici radnji dužni su da očiste sneg ispred svojih objekata.

Počinje asfaltiranje ulica u Doljašnici, sledi u Pečanici, Topolovniku i gradu dok su za kraj meseca planirani radovi na putu Zatonje-Biskuplje i kružnom toku na skretanju za Srebrno jezero što će uveliko olakšati zimske dane stanovništvu.

Ukoliko, u zimskoj sezoni, ipak bude kakvih problema građani će ih moći prijaviti preko predsednika mesnih zajednica koji će koordinirati sa javnim službama.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker