PRIKUPLJENO 82 JEDINCE KRVI: Uspešna akcija požarevačkog Crvenog krsta

Ovog ponedeljka u okviru letnje kampanje dobrovoljnog davanja krvi „Crveni krst-Crveni tepih“,u domu Crvenog krsta Požarevac održana je veoma uspešna akcija prikupljanja najdragocenije tečnosti.

Dobrovoljni davaoci krvi/Foto: M. V.

U današnjoj akciji pod parolom : „Ovog leta rezerve krvi zavise od svih nas! Čekam te na akciji“, prikupljeno je 82 jedinice krvi za potrebe bolnica u Srbiji i za potrebe požarevačke Opšte bolnice.

Promoteri ove uspešne akcije su bili višestruki dobrovoljni davalac Novica Savić, novinar RTS-a, koji je više od deset ptua dobrovoljno dao krv, i Maja Čukić,stručni saradnik Crvenog krsta Srbije. Predstavnici požarevačkog Crvenog krsta su se zahvalili svima koji su u ovoj akciji dali krv i pomogli da rezerve krvi i u letnjem periodu ostanu na optimalnom nivou.

Prikupljena krv

Prema rečima Marije Čukić, predstavnice Crvenog krsta, ova akcija dobrovoljnog davanja krvi je specifična ne samo po odzivu dobrovoljnih davalaca krvi, već što je i jedan od promotera ovogodišnje kampanje „Crveni krst – crveni tepih“, Požarevljanin Novica Savić, šef požarevačkog dopisništva RTS-a.Savić je jedna od 46 ličnosti iz Srbije koja učestvuje u promociji dobrovoljnog davanja krvi i koja je snimila video na temu zašto je važno dati krv, ko sve može biti primalac krvi i zašto je važno da svi pomažemo svima?

„Crveni krst Požarevac poslednjih deset godina beleži najbolje rezultate u oblasti davalaštva u Srbiji. Crveni krst Srbije ima potrebu da se zahvali svim Požarevljanima na njihovoj savesnosti i solidarnosti koju iskazuju jedni za druge i primer su svim građanima Srbije svojim uspehom“, istakla je Čukićeva.

Istaknuti novinar RTS-a, Novica Savić rekao je da smatra da su javne ličnosti u obavezi da učestvuju u društvenom životu i promovišu pozitivne stvari.

Novica Savić

„Dobrovoljno davalaštvo krvi je svakako jedna od najpozitivnijih stvari koje čovek može da uradi i smatrao sam logičnim da dam svoj doprinos promovisanju davalaštva krvi. Čast mi je što me je Crveni krst Srbije svrstao među 46 javnih ličnosti iz Srbije“, poručio je Savić.

Savić je iskoristio priliku da se zahvali Crvenom krstu Požarevac i Saši Obradoviću, sekretaru organizacije u Požarevcu, jer je velikim angažovanjem i animiranjem javnih ličnosti, novinara, političara i drugih u Požarevcu podigao stepen dobrovoljnog davalaštva krvi na izuzetan nivo, što je doprinelo da je Požarevac već osam godina zaredom najhumaniji grad u Srbiji.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker