PRIHVATILA POZIV: Izabrana kuma predstojećeg Gej Prajda u Beogradu

Povodom predstojećeg Beograd Prajda, koji će se održati 15. septembra, sa ponosom vas obaveštavamo da je poziv organizatora/ki, da bude kuma ovogodišnjeg Prajda, prihvatila pevačica Sara Jovanović (Sara Jo).

– Presrećna sam i ponosna što mi je pripala čast da ponosem titulu Kume prajda. Ovu priliku bih volela da iskoristim da vas pozovem da u nedelju 15. septembra zajedno prošetamo Beogradom kako bismo pružili podršku svima koji se plaše da budu ono što jesu. Želim da im poručim da se ne odriču sebe i prava da žive i vole kao i svi ostali. Nakon šetnje nastupam zajedno sa Bojanom Vunturišević i Zoe u parku Manjež.

Za kume Prajda tradicionalno se biraju žene, istaknute ličnosti iz javnog života, koje su svojim radom, borbom, solidarnošću i javnim zagovaranjem dale doprinos poboljšanju položaja LGBT+ osoba.

Kuma Prajda je neizostavni deo svakog Beogradskog Prajda, ona će se kratkim govorom obratiti svim učesnicima i učesnicama šetnje i zvanično proglašasiti početak šetnje.

Takođe, Sara će nakon šetnje nastupati u Prajd Parku zajedno sa ostalim performerima koji su podržali ovogodišnji Prajd i LGBT+ zajednicu.

Sara Jovanović će se ove godine pridružiti svim ženama koje su ponele titulu kume Parade ponosa, a to su: Biljana Srbljanović, Mirjana Karanović, Jelena Karleuša i Suzana Trninić.

Titula kume nema rok trajanja, kumstvo je za ceo život, posebno kada je zasnovano na zajedničkim vrednostima ljubavi, slobodi, solidarnosti i ravnopravnosti.

Beograd Prajd pod sloganom #NeOdricemSe će se održati 15. septembra od 17:00 sati, a Nedelja ponosa se održava od 09. do 15. septembra.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker